handdator

Visa fullständig version : "Gegga" från ugnstekt kyckling


heljis
2013-05-19, 19:51
Tja! Har precis tagit ut en laddning kycklingfiléer från ugnen. Om ni har gjort detsamma någon gång har ni säkert noterat att det är en nästan geléaktig "gegga" i formen. Vad är det för något? Nyfiken, men google kunde inte berätta för mig :o

Martin

Rabiat
2013-05-19, 19:55
Har sett det hos billiga fileer, men inte hos lite dyrare. Så jag gissar på att det är den extra vätskan hos billig kyckling, utblandad med lite protein och fett från filen.

Andy.da.wohoo
2013-05-19, 20:17
Hur ser geggan ut? Kan man få en bild?

Dreas
2013-05-19, 20:45
Tja! Har precis tagit ut en laddning kycklingfiléer från ugnen. Om ni har gjort detsamma någon gång har ni säkert noterat att det är en nästan geléaktig "gegga" i formen. Vad är det för något? Nyfiken, men google kunde inte berätta för mig :o

MartinMin gissning är att det är saltlösningen i kombination med lite kyckling"sås" eller vad man nu ska kalla det.

Det är vitt/beiget som har samma färg som kycklingen.

vicarious
2013-05-19, 20:59
Lite fett och saltlösning gissar jag på.

Ajsomfan
2013-05-19, 22:56
Från lövbiff blir det ofta brun gegga, är den oxo injecerad med saltlösning?

Heddaway
2013-05-19, 23:21
Detta sker ju ofta vid tillagning av protein. Det är proteinet som koagulerar. Tex när man ugnsteker lax, köttfärslimpa osv.