RobinEH
2013-05-10, 13:51
Jag har under en viss tid kännt mig darrig, yr, trött, frusen och kännt av "krypningar" i kroppen ett par timmar efter att jag ätit frukost. Idag är jag ledig från skolan och åt frukost vid 10. Runt tolvtiden började jag känna av tidigare nämnda ting och bestämde mig för att kolla mitt blodsocker 12:33, och det låg då på 3.7 mmol/l. Rent tekniskt är ju detta inte lågt blodsocker, men ändå lägre än vad jag läst anses som normalt.
Sedan ett halvår tillbaka äter jag en kolhydratreducerad diet efter att i ungefär lika lång tid ätit enligt LCHF. Under min tid med LCHF så åt jag mellan 2 och 25g kolhydrater och upplevde mer nackdelar än fördelar vilket gjorde att jag började öka på kolhydraterna. Sedan Januari detta år så har jag ätit mellan 90 och 126g kolhydrater per dag. Inom denna tid har jag även testat periodisk fasta (20/4), vilket fungerade bra, och jag hade då inga problem med blodsockret.
Problemen har börjat då jag lagt större delen av mitt kolhydratsintag på morgonen, då insulinkänsligheten skall vara något vassare.
Jag brukar äta frukost 07-10 beroende på om jag har skola eller ej, lunch/middag 16:00 och sista målet (ca 3/5 av mitt totala energiintag) vid 19:00.
Så här såg min frukost ut idag:
Havregryn: 90g
Mellanmjölk laktosfri, Arla: 100g
Naturell yoghurt 0.5%, Verum: 115g
Lingonsylt lågkalori, Önos: 20g
Kanel: ~7g
Protein: 20.2g
Kolhydrater: 58.7g
Fett: 8.5g
Kcal: 391.9
Igår såg hela dagens intag ut så här:
Protein: 128.7
Kolhydrater:113.6
Fett: 170.4
kcal: 2503.1
Jag ligger i bulk och får i mig tillräckligt med energi totalt sett. Jag har gått upp 5.3kg sedan Januari.
Frågan är då varför jag har dessa problem. Eller anses denna blodsockernivån 2 timmar och längre efter intag som "normal"?
Sedan ett halvår tillbaka äter jag en kolhydratreducerad diet efter att i ungefär lika lång tid ätit enligt LCHF. Under min tid med LCHF så åt jag mellan 2 och 25g kolhydrater och upplevde mer nackdelar än fördelar vilket gjorde att jag började öka på kolhydraterna. Sedan Januari detta år så har jag ätit mellan 90 och 126g kolhydrater per dag. Inom denna tid har jag även testat periodisk fasta (20/4), vilket fungerade bra, och jag hade då inga problem med blodsockret.
Problemen har börjat då jag lagt större delen av mitt kolhydratsintag på morgonen, då insulinkänsligheten skall vara något vassare.
Jag brukar äta frukost 07-10 beroende på om jag har skola eller ej, lunch/middag 16:00 och sista målet (ca 3/5 av mitt totala energiintag) vid 19:00.
Så här såg min frukost ut idag:
Havregryn: 90g
Mellanmjölk laktosfri, Arla: 100g
Naturell yoghurt 0.5%, Verum: 115g
Lingonsylt lågkalori, Önos: 20g
Kanel: ~7g
Protein: 20.2g
Kolhydrater: 58.7g
Fett: 8.5g
Kcal: 391.9
Igår såg hela dagens intag ut så här:
Protein: 128.7
Kolhydrater:113.6
Fett: 170.4
kcal: 2503.1
Jag ligger i bulk och får i mig tillräckligt med energi totalt sett. Jag har gått upp 5.3kg sedan Januari.
Frågan är då varför jag har dessa problem. Eller anses denna blodsockernivån 2 timmar och längre efter intag som "normal"?