handdator

Visa fullständig version : DinDNA - hur pålitligt är det?


gemalto
2013-05-03, 11:38
Råkade hitta ett test som heter DinDNA och som går ut på att genom en DNA-analys kan man ta reda på vad för kost och träning som är bäst lämpad för en.

Blev lite fundersam när det fanns så lite information om de på nätet (speciellt på kolo). Någon som har hört något om de? Hur pålitliga är dessa tester?

tlk
2013-05-03, 12:12
Låter jäkla opålitligt...

med tanke på hur lite vi förstår om saker och ting på cellulär nivå, och vad saker i DNA-strängen ens betyder.. och sen faktorera in hur lite vi förstår hur saker samverkar i kroppen. Och hur jäkla lite vi vet om vad som skulle vara opti öht.

Tolkia
2013-05-03, 14:30
Om du tycker att det är kul och har pengar över, testa. Men tro inte att du kan använda resultaten till något av det du skriver.

Sniggel
2013-05-04, 22:04
Gissning: Låter som en tjänst av ett företag som vill tjäna pengar på något som vi inte vet tillräckligt mycket om ännu.
Finns alltid pionjärer som är villiga att satsa dyra pengar på något som kanske funkar, funkar dåligt eller inte funkar alls. Sen om det är okunskap eller får att pionjärerna har råd och är villiga att agera försökspersoner kan nog variera. Med tiden kanske dessa typer av tjänster kommer att hålla en kvalitet som är värd pengarna. Men många etablerade tjänster (och produkter) idag håller ju väldigt dålig kvalitet men folk betalar för det ändå så man vet ju inte. Just nu låter det dock tveksamt om du får något av värde.

jenni
2013-05-05, 20:19
lite som blodgruppsdieten ?

Tacos
2013-05-07, 08:15
När det gäller kost och träning tror jag tyvärr det är så att man får testa sig fram vad som passar och är optimalt för just dig.

Hade ju varit bekvämt om någon kunde tala om det för dig, men tror tyvärr inte vi är där riktigt ännu.

Samtidigt är det ju lite av charmen att testa sig fram själv.