Visa fullständig version : Double Cream i Sverige
vicarious
2013-04-16, 17:59
Hej!
Är det någon som vet var/om det går att få tag på double cream? För er som undrar vad det är så är det en lite fetare grädde (ca 48%) som används flitigt i Storbritannien i framförallt desserter och till att dekorera bakverk.
Jag har aldrig sett fetare än 38%-ig vispgrädde i butik nu för tiden (vad hände egentligen med 40%-ig grädde?).
LIDL verkar det eventuellt finnas på men har inte tillgång till det.
Tacksam för svar.
http://www.thelocal.se/discuss/index.php?showtopic=46210#.UW2KObXyt8E Vet dock inte om ställena som nämns i tråden fortfarande stämmer.
Ska bannemig ta en tur till NK och kolla, enligt http://mejeriprodukt.se/2011/11/29/creme-gastronomique-de-bresse/ så fanns det där slutet 2011 iallafall.
Skånemejerier har vanlig hederlig 40% grädde. Är det lägre % är det ofta utspätt med tillsatser, ICAs grädde är det tex.
Högre % är nog svårt att få tag på i Sverige vad jag vet, går att själv göra på spisen "clotted cream" Tror dock det är lite meckigt.
det vattnas i munnen av bara tanken av högre än 40%:ig grädde *drool*
Det känns som att det borde gå att få tag på det genom http://www.englishshop.se/sv/vara-butiker men man kanske får tjata lite på dom. :)
finns med 60 och 80% med...
käkade den 80%iga till grillat i mängder en sommar när vi var ett gäng i danmark...
så sjukt len och smooth.
vicarious
2013-04-16, 19:25
http://www.thelocal.se/discuss/index.php?showtopic=46210#.UW2KObXyt8E Vet dock inte om ställena som nämns i tråden fortfarande stämmer.
Ska bannemig ta en tur till NK och kolla, enligt http://mejeriprodukt.se/2011/11/29/creme-gastronomique-de-bresse/ så fanns det där slutet 2011 iallafall.
Ok. Meddela gärna resultatet sen :) Jag bor tyvärr i Umeå så har inte tillgång till NK.
Känns meckigt att behöva beställa från English Shop, då kommer det nog kosta en del i slutändan. Får hoppas att vanlig vispgrädde funkar lika bra.
Att blanda grädde och creme fraiche ska tydligen funka hyfsat om det ä clotted cream man vill ha, men är double jag är ute efter.
80%ig, daaym, det är ju typ smör?
vicarious
2013-04-16, 23:24
80% var nog en överdrift. Clotted cream måste vara minst 55% men brukar tydligen ligga runt 60-65% i de flesta fall.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.