handdator

Visa fullständig version : Tillaga fryst kycklingfilé i mikrovågsugn?


Barbastark
2013-04-14, 14:52
Någon som provat att tillaga fryst kycklingfilé i mikron? Blir det bra? Hur lång tid? Vilken effekt rekommenderas att köra på? Några rekommendationer ang vad den bör tillagas i för typ av kärl?

Vitlök
2013-04-14, 17:06
Känns som mer jobb än vad det är värt. Varför inte bara slänga in de frysta filéerna i ugnen? Visst det tar lite längre tid men minst lika lätt och antagligen betydligt bättre resultat.

Barbastark
2013-04-14, 17:48
Känns som mer jobb än vad det är värt. Varför inte bara slänga in de frysta filéerna i ugnen? Visst det tar lite längre tid men minst lika lätt och antagligen betydligt bättre resultat.

Där är ena anledningen.

Sen är det dels lättare att räkna kcal på mellan olika typer och märken.

Wzup2u
2013-04-14, 18:39
Kyckling går utmärkt att koka i lergryta i micro. Har man ingen lergryta eller den inte får plats så kan man ta en vanlig ungsäker form med lock. Och fort går det också.

Koka i lergryta

Blötlägg lergrytan som vanligt i kallt vatten. Lägg ner kycklingen eller de frysta fileerna med bröstet uppåt. Ta lite aluminiumfolie (jo man kan ha aluminium i micro) och vira in yttre delen av benen och vingarna. Koka på full effekt i tio minuter. Ta bort aluminiumfolien från ben och vingar. Koka ytterligare tio minuter på full effekt. Klart!

I kastrull ska kycklingen koka en timme! Miljövänligt att använda micron istället.

Koka i ungfast skål

Gör på samma sätt med kycklingen. Häll i en dl vatten i botten. Koka kycklingen 2 x tio minuter, med aluminiumfolie första tio minuterna.

Vill man ha kryddor på kycklingen så ha på det dom sista 5 minuterna. Annars bränns kryddorna och kycklingen får en konstig smak.

Sverker
2013-04-14, 18:40
Du får ingen skorpa på köttet. Då kan du lika gärna koka kycklingen. Ger en jämnare temperatur och lättare att få kycklingen genomkokt.

Ballt
2013-04-14, 19:05
Kyckling går utmärkt att koka i lergryta i micro. Har man ingen lergryta eller den inte får plats så kan man ta en vanlig ungsäker form med lock. Och fort går det också.

Koka i lergryta

Blötlägg lergrytan som vanligt i kallt vatten. Lägg ner kycklingen eller de frysta fileerna med bröstet uppåt. Ta lite aluminiumfolie (jo man kan ha aluminium i micro) och vira in yttre delen av benen och vingarna. Koka på full effekt i tio minuter. Ta bort aluminiumfolien från ben och vingar. Koka ytterligare tio minuter på full effekt. Klart!

I kastrull ska kycklingen koka en timme! Miljövänligt att använda micron istället.

Koka i ungfast skål

Gör på samma sätt med kycklingen. Häll i en dl vatten i botten. Koka kycklingen 2 x tio minuter, med aluminiumfolie första tio minuterna.

Vill man ha kryddor på kycklingen så ha på det dom sista 5 minuterna. Annars bränns kryddorna och kycklingen får en konstig smak.


vrf ska kyckling koka i 1 timme i kastrull? vet att livsmedelsverket rekommenderar det, men i massa recept står det koka kycklingen 10min, 20min och ibland 30 mins. Vanligast verkar 20 minuter vara.

Barbastark
2013-04-14, 19:10
lololol, mindre välmenande tips på alternativ och mer konkreta råd ang fryst filé i micron!

Känns ju som att detta borde vara the tillagningsmetod of choice för en lat kolloit, lite förvånad över att ingen verkar ha provat :O

Wzup2u
2013-04-14, 19:30
lololol, mindre välmenande tips på alternativ och mer konkreta råd ang fryst filé i micron!

Känns ju som att detta borde vara the tillagningsmetod of choice för en lat kolloit, lite förvånad över att ingen verkar ha provat :O

färdiggrillad eller stekt is bows :d

Perra.S
2013-04-14, 19:39
Kyckling går utmärkt att koka i lergryta i micro. Har man ingen lergryta eller den inte får plats så kan man ta en vanlig ungsäker form med lock. Och fort går det också.

Koka i lergryta

Blötlägg lergrytan som vanligt i kallt vatten. Lägg ner kycklingen eller de frysta fileerna med bröstet uppåt. Ta lite aluminiumfolie (jo man kan ha aluminium i micro) och vira in yttre delen av benen och vingarna. Koka på full effekt i tio minuter. Ta bort aluminiumfolien från ben och vingar. Koka ytterligare tio minuter på full effekt. Klart!

I kastrull ska kycklingen koka en timme! Miljövänligt att använda micron istället.

Koka i ungfast skål

Gör på samma sätt med kycklingen. Häll i en dl vatten i botten. Koka kycklingen 2 x tio minuter, med aluminiumfolie första tio minuterna.

Vill man ha kryddor på kycklingen så ha på det dom sista 5 minuterna. Annars bränns kryddorna och kycklingen får en konstig smak.

Ja för aluminiumfolie i micro funkar ju jättebra *slap*

http://youtu.be/XKQ9vC_DK_c

Wzup2u
2013-04-14, 19:52
Ja för aluminiumfolie i micro funkar ju jättebra *slap*

http://youtu.be/XKQ9vC_DK_c

klippte bara in från en sida där allt handlar om mat i mikro :d
kan ju funka med folie kanske om man stänger in i en gryta vet ej.....

sen finns ju grillfunktion i mikro i min iaf och ett galler till grilla??? haha.