HerrLuta
2013-04-07, 15:24
Referera mig gärna till någon annan tråd om det finns en, hittade inte när jag sökte iaf så jag kör på.
Tänkte laga paj ikväll och har förberett allt redan nu och fördelningen blev enligt följande (allt otillagat): 2130 kcal; 102g P, 150g K; 127g F. Total vikt på allt jag har använt är 1410g just nu.
För att räkna ut näringsvärdet/100g, kan jag då ta 1410/100=14,1 --> 2130/14,1 ~ 151kcal; 7g P; 11g K; 9g F ?
Eller måste jag väga pajen då den är tillagad och sen räkna? Hur gör jag isf då? Skäms nästan över att fråga om det här, borde fatta det själv men snälla hjälp!
Tänkte laga paj ikväll och har förberett allt redan nu och fördelningen blev enligt följande (allt otillagat): 2130 kcal; 102g P, 150g K; 127g F. Total vikt på allt jag har använt är 1410g just nu.
För att räkna ut näringsvärdet/100g, kan jag då ta 1410/100=14,1 --> 2130/14,1 ~ 151kcal; 7g P; 11g K; 9g F ?
Eller måste jag väga pajen då den är tillagad och sen räkna? Hur gör jag isf då? Skäms nästan över att fråga om det här, borde fatta det själv men snälla hjälp!