handdator

Visa fullständig version : Kassler på Risbädd


Dymion
2004-02-22, 09:33
Det här receptet finns säkert i massor av olika utföranden men min variant är helt underbart god (enligt mig själv)
Exakt mängd på ingredienserna varierar beroende på vad jag har hemma.

Du behöver:

Kassler
Ris
Konserverad Ananas i skivor
Champinjoner
Paprika
ev. lite riven ost

Förbered genom att förkoka riset, det ska inte vara riktigt färdigkokat för då blir det en grötig konsistens efter att det varit i ugnen! Bred ut riset i ett jämnt lager i en ugnsfast form, häll spadet från ananasen fördelat över riset, då får riset en saftigare smak och undviker att bli torr.
Skär paprikan i små små skivor och blanda i risbädden, använd gärna olika färger på paprikan, då ser det riktigt aptitligt ut.
Strö därefter ut champinjoner i önskad mängd.
Skär kassler i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på risbädden, lägg därefter ananasringarna på kasslerskivorna och strö eventuellt lite riven ost över alltsammans.
Lägg in formen i ugnen på 175grader och grädda tills osten fått fin färg! Ät och njut!! :eating: