moralmuskler
2013-03-17, 23:54
Hej, jag har bestämt mig för att ta tag i det här med träning och mat igen. Då min kropp sedan jag slutade träna för några år sedan långsamt, genom för mkt godis och för lite aktivering förfallit till någon slags smalfetma börjar jag med en deff för att gå ner 10 kg innan jag börjar bygga muskler.
Är numer vegetarian och då jag i möjligaste mån försöker undvika mjölkprodukter är det lite besvärligt att komma upp i 2g protein per kg enbart genom linser och bönor utan att överträda min kaloribudget. Har därför tittat runt efter proteinpulver baserade på vegetabilier. Det finns en del som verkar gå att svälja; sojaprotein, ärtprotein, risprotein men är lite skeptisk till tillverkningsprocessen. De flesta vegetariska proteinkällor har en tendens att innehålla en hel del olustiga ämnen ifall man inte tillagar dem på rätt sätt, och jag har svårt att föreställa mig att man blötlägger sojabönorna 24-48 timmar innan man gör proteinpulver av dem.
Fick häromdagen reda på att EAA generellt (eller kanske alltid?) tillverkas genom en process utan animaliska källor. I princip alla verkar ju ta EAA vid specifika tillfällen för dess effekter på proteinsyntesen, men jag undrar om det kunde vara en vettig idé att köra EAA som mitt allroundprotein tillskott nu under deffen?Det handlar om kanske 30 g protein per dygn som vore soft att få i sig genom tillskott så jag slipper äta enbart linser och bönor.
Skulle det funka? Vad jag spontant tänker är att EAA väl går ut i blodet väldigt snabbt, och vad jag förstått att det även följer ett insulinpåslag av EAA. Gör dessa egenskaper EAA till ett dåligt val vid andra tillfällen än träning eller duger det lika bra som vassle? Förstår att det inte mättar som kasein, men mättnaden har jag inget bekymmer med...bönor och linser ger bra bukfylla.
tacksam för alla svar!
Är numer vegetarian och då jag i möjligaste mån försöker undvika mjölkprodukter är det lite besvärligt att komma upp i 2g protein per kg enbart genom linser och bönor utan att överträda min kaloribudget. Har därför tittat runt efter proteinpulver baserade på vegetabilier. Det finns en del som verkar gå att svälja; sojaprotein, ärtprotein, risprotein men är lite skeptisk till tillverkningsprocessen. De flesta vegetariska proteinkällor har en tendens att innehålla en hel del olustiga ämnen ifall man inte tillagar dem på rätt sätt, och jag har svårt att föreställa mig att man blötlägger sojabönorna 24-48 timmar innan man gör proteinpulver av dem.
Fick häromdagen reda på att EAA generellt (eller kanske alltid?) tillverkas genom en process utan animaliska källor. I princip alla verkar ju ta EAA vid specifika tillfällen för dess effekter på proteinsyntesen, men jag undrar om det kunde vara en vettig idé att köra EAA som mitt allroundprotein tillskott nu under deffen?Det handlar om kanske 30 g protein per dygn som vore soft att få i sig genom tillskott så jag slipper äta enbart linser och bönor.
Skulle det funka? Vad jag spontant tänker är att EAA väl går ut i blodet väldigt snabbt, och vad jag förstått att det även följer ett insulinpåslag av EAA. Gör dessa egenskaper EAA till ett dåligt val vid andra tillfällen än träning eller duger det lika bra som vassle? Förstår att det inte mättar som kasein, men mättnaden har jag inget bekymmer med...bönor och linser ger bra bukfylla.
tacksam för alla svar!