handdator

Visa fullständig version : Skillnad på carbs och carbs?


Fonziie
2013-03-11, 17:05
Hallå!

Ligger på diet just nu och gjort sen 8v tillbaks, jag går ner i vikt osv, MEN känner mig fortfarande lika blöt som innan deffen.

Mitt kostschema ser ut som följande;

Frukost: 300g Äggvita, 40g havregrynsgröt, 3dl multivitamin, 4g Omega 3

Lunch: 170g Kyckling, 150g Potatis, 100g Broccoli

Mellanmål: 30g riskakor 30g jordnötssmör

Innan träning: 10g EAA

Direkt efter träning: 10g BCAA, 4g Omega 3

30 minuter efter träning: 30g Whey

Middag: 200g Torsk, 150g Basmatiris, 1 CLA

Mellanmål: 120g Tonfisk, 100g Basmatiris

Kvällsmål: 250g Kvarg, 4g Omega 3

Totalt;
2022 Kcal
233g Protein
157g Kolhydrater
60g Fett

Till min fråga, borde jag byta ut potatisen och riset till carbs som sötpotatis och råris? eller är de ingen skillnad på just carbs och carbs?

MVH

RykteT
2013-03-11, 17:14
Det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater men inte jättestor skillnad på stärkelse och stärkelse.

Sen undrar jag hur du får det till 157 g kolhydrater då bara 250 g basmatiris är mer än så?

Pepz
2013-03-11, 17:17
Det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater men inte jättestor skillnad på stärkelse och stärkelse.

Sen undrar jag hur du får det till 157 g kolhydrater då bara 250 g basmatiris är mer än så?

kanske kör kokt vikt

Fonziie
2013-03-11, 17:19
Det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater men inte jättestor skillnad på stärkelse och stärkelse.

Sen undrar jag hur du får det till 157 g kolhydrater då bara 250 g basmatiris är mer än så?

Räknar på kokt vikt? Gör jag fel då? Jag menar man käkar ju inte okokt ris.

Blindguard1
2013-03-11, 17:29
Räknar på kokt vikt? Gör jag fel då? Jag menar man käkar ju inte okokt ris.

Räkna på okokt, det är ju ändå samma mängd ris du får i dig, kokade eller ej, vattnet är enda skillnaden (och salt).

Fonziie
2013-03-11, 17:47
Räkna på okokt, det är ju ändå samma mängd ris du får i dig, kokade eller ej, vattnet är enda skillnaden (och salt).

Alright!

Men ni tycker inte att det spelar någon roll vare sig jag käkar tex sötpotatis eller vanlig potatis?

Jeml
2013-03-11, 17:53
Alright!

Men ni tycker inte att det spelar någon roll vare sig jag käkar tex sötpotatis eller vanlig potatis?

nej.

räkna alltid på otillagad vikt, på potatis, ris, kyckling allt.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Fonziie
2013-03-11, 17:54
nej.

räkna alltid på otillagad vikt, på potatis, ris, kyckling allt.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Då har vi löst det problemet, äter för mycket helt enkelt. Jag som är skithungrig redan på detta schema. *gah!*

Doolie
2013-03-11, 21:02
Alright!

Men ni tycker inte att det spelar någon roll vare sig jag käkar tex sötpotatis eller vanlig potatis?

Sötpotäter är sjukt mycket goare ;)

Bmwtwinturbo
2013-03-11, 21:06
Många verkar förespråka att ha kroppsvikten i gram fett, isf skulle man kanske lägga på lite fett och minska kolhydraterna.

begt
2013-03-11, 21:11
Många verkar förespråka att ha kroppsvikten i gram fett, isf skulle man kanske lägga på lite fett och minska kolhydraterna.

Under diet kan man ha lite mindre fett än så och istället satsa på att äta fett av så kallad bra kvalité (t.ex. avokado, fet fisk, smör, grädde, ägg).

Snarare borde han skära ned på proteinet och öka kolhydraterna. 233 g protein är väldigt mycket även om han väger 100 kg. Finns inga bevis för att mer än 1,7 g/kg kv ger mer muskler än 1,7. Då ska man också komma ihåg att i den siffran ingår protein från vegetabiliska källor till stor del (dvs. inte typisk Kolokost). Rimligen kan man vara helt säker på att få i sig tillräckligt (och mer än så) vid 2 g/kg kv, även vid deff.

Att ligga lågot på kolhydrater under deff är bland det sämsta man kan göra, och särskilt om man kör konditionsträning. Men säkert kan man tappa någon repetition då och då på gymmet också...

RykteT
2013-03-11, 21:19
Tycker du att smör och grädde är "bra kvalité" på fetter?
Förutom den första meningen håller jag med begt fullt och fast!

begt
2013-03-11, 21:28
Tycker du att smör och grädde är "bra kvalité" på fetter?
Förutom den första meningen håller jag med begt fullt och fast!

Ja, det är inte dåligt alls. Även om smör och grädde innehåller en del mättat fett så innehåller det en del näring..

http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?p=5517469

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=116422&page=2

Olivolja/rapsolja är kanske ännu bättre. Men grädde innehåller kalcium och den del annat som inte olja har. Man måste se kosten som helhet. Att bara basera fettintaget på smör och grädde skulle inte vara så bra dock...

RykteT
2013-03-11, 22:06
Det har du helt rätt i men för många här på kolo är inte kalciumbrist en utav de vanligaste åkommorna! ;)

begt
2013-03-12, 08:23
Det har du helt rätt i men för många här på kolo är inte kalciumbrist en utav de vanligaste åkommorna! ;)

http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=1715

Oljor innehåller i stort sett bara bra fetter och E-vitamin.

Beelz
2013-03-12, 08:26
...

mycket salt binder vätska också...

RykteT
2013-03-12, 15:07
http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=1715

Oljor innehåller i stort sett bara bra fetter och E-vitamin.
Jag menade att mjölk, keso, kvarg eller kaseinpulver inte brukar vara en bristvara i en byggarkost.

Fonziie
2013-03-12, 15:34
Ändrat schemat nu, strykit all ris från kosten. Böt även ut tonfisken mot makrill för mer fetter, lägger nog även på lite linfröolja på protteshaken.

Körde på detta upplägg förra deffen med bra resultat så nu ska det nog hända lite mer.

RassK
2013-03-12, 15:44
Ändrat schemat nu, strykit all ris från kosten. Böt även ut tonfisken mot makrill för mer fetter, lägger nog även på lite linfröolja på protteshaken.

Körde på detta upplägg förra deffen med bra resultat så nu ska det nog hända lite mer.

Blanda linfröoljan i kvargen.

Fonziie
2013-03-12, 18:35
Blanda linfröoljan i kvargen.

Nån speciell anledning? Eller smakar de bättre? *popcorn*

Mitt dagsintag ser iallafall ut såhär nu;

2145 Kcal
211g Protein
157g Kolhydrater
68g Fett

Aningen högt protein men inget mål jag känner att jag vill stryka/ändra.