handdator

Visa fullständig version : Rafnaslakt!


Exdiaq
2013-03-10, 00:03
Detta lilla slakteri vars Facebook-sida (http://www.facebook.com/pages/Rafnaslakt/230936026945473) känns som en intellektuell-humoristisk blandfärs med kryddning av Kwon, Bärs, hurril och filmjölk där det ges svar på tal är väl värd att lägga till i sitt FB-flöde!

Några exempel;

Hej övergulliga pytteslakteri!

Vi är en grupp förtvivlade småbarnspappor som undrar vad ni tycker om mobbing. Snälla vägled oss i denna svåra tid.

- Tack för fråga även om vi är lite trötta på att lösa världsproblemen åt folk.

- I vårt slakteri har vi två anställda och det pågår en försöksverksamhet med mobbing. Vår vd till höger försöker på olika sätt mobba den anställde till vänster. Vi har anlitat en mobbingcoach för att stötta vd med tips om hur man insinuerar att den anställde är inkompetent, att han luktar illa och på andra sätt är en plåga för verksamheten. Men karljäveln begriper ingenting utan bara fortsätter slakta som om ingenting har hänt. Nu har vi tagit in en KGB-terapueut för att stötta vd men ingenting hjälper. Den anställde låter sig helt enkelt inte mobbas.

- Nu har vi tagit in en konsult från semin som är semantiker (tror vi) och hon försöker få oss att förstå mobbingens kärna. Hon säger att mobbing är ett dubbelproblem. Det består av en som mobbar och en som låter sig mobbas. I vardagligt språk döljer vi detta faktum genom att göra objekt (offer) av den anställde. Vd mobbar den anställde. Vd är subjekt och den anställde är objekt. Men i verkligheten är båda subjekt. Vd mobbar den anställde. Den anställde vägrar låta sig mobbas. Både vd och den anställde är alltså ansvariga för relationen. Den anställde vägrar vara offer!

- Vi har det jobbigt på vårt slakteri. Staten borde utge projektbidrag till slakterier som det är synd om. Inte bara till struliga ungdomar, värnlösa kvinnor, invandrare och menlösa landsortsbor.

Hej jättedumma äckelpäckelslakteri!

Vi är en grupp unga och arga storstadsbor som inte kan begripa hur man kan försvara att döda och äta upp djur. Vem gav er rätten att döda? Svara till föreningen Gröna jordätrskockor är bättre än rött kött.

- Oj... hrm... just ja, vem gav oss rätten att döda?... hur var det nu? .. hrmm.. harkel... host, host..ni har kanske en poäng.. vem var det nu igen. Vi har nog tagit den rätten för given. Vi har inte behövt argumentera för den. Den är en konvention. Orefekterad vana helt enkelt. Människan är både djur och människa. Vår konsumtion av högtvärdiga proteiner från fisk och landdjur gjorde att hjärnan växte och ur den utvecklades ett medvetande - förmågan till abstrakt tänkande och reflektioner över oss själva, långsiktig planering mm. Vi är djur men vi är också människor med allt ansvar som det medför. Vem gav oss rätten att gräva ett morotsland där vi dödar massor av mikroorganismer. Var börjar det liv vi inte får ta för att leva?? Vi står helt enkelt svarslösa inför er Gröna jordärtskockor. Kanske läsekretsen kan hjälpa oss.....

God lördagsmorgon urgulliga slakthus!

Vi är en grupp dentalt handikappade med TPT (tänder på tork) som hörde på Naturmorgon om en ko som kunde sjunga. Kan era kossor sjunga också? Snälla säg att det är så.

- Oja.. Tofflan på bilden, salig i sin himmel, kunde åstadkomma höga fiss med metangas. Han nynnade ofta på Tjajkovskis Råmeo och Julia men ogillade Toreadorarian ur Bizets carmen. Och det kan man ju förstå, särskilt utifrån det italienska librettot.

- Men nu har vi inte tid med mer prat. Det är styckningskurs på slakteriet idag. För kvinnor. Unga kvinnor.

Kära goa slakteri!

Vi är en grupp snedögda slavister vid Stockholms universitet som undrar över två saker. Dels vill vi veta mer om begereppet "tycka synd om" och dels vill vi veta hur centerpartiet mår egentligen. Ni bor ju i trakterna av centerns hjärta - Ångermanland.

- Tackar som frågar. Vi är ju en opolitisk familjesida som aldrig nämner könsord eller framhäver det ena eller andra partiet. Vi ska alltså försöka vara så objektiva som möjligt. På bilden ser du orten Rådom på andra sidan Helgumsjön. Där framlevde den förra centerledaren Hedlund sina dagar när han inte satt i riksdagen - Hedlund i Rådom var ett begrepp på tiden det begav sig. Hedlund och Erlander var ett radarpar som använde staten för att bygga ett samhälle för bönder och arbetare i en slags välfärdens ingenjörskonst. Samarbetet mellan bönder och arbetarna hade börjat lång tidigare med bland annat kohandeln på 30-talet för att motverka framväxten av en svensk fascism. Hedlunds hemman har nyligen sålts till stackars ovetande sörlänningar som upplever de mest otroliga saker. Varje gång Annie Lööw visas på teve vrids plankorna i golvet så att spikarna far ur. I Ramvik hos Torbjörn Fälldin händer samma sak. Det hela började med Maud Olofsson när hon vägrade låta staten vara med och bestämma om att ett visst överskott från vindkraften skulle tillfalla orterna där möllorna restes. Marknaden skulle sköta detta själv. I Sollefteå går 0.2 procent av bruttoproduktionsvärdet tillbaka till bygden när sista kraftverket står färdigt. Tyvärr finns ingen som begriper vad bruttoproduktionsvärdet är. Det var när moderaterna började låta som sossar som det uppstod ett vakuum längst ut på högerkanten
där Lööw och Olofsson trodde sig kunna skörda röster. När Lööw högt och tydligt förkunnade att hon inte är nyliberal stod allting klart.

- Att tycka synd om är en överlägsenhetsgest. Det innebär att man inte tilltror den man tycker synd om förmågan att ta ansvar för sig själv. Denna negativa förväntan blir ofta till en självuppfyllande profetia. Offer förblir offer eftersom positionen tillåts och förstärks av omgivningen som tycker synd om dem.

- Och den som orkat läsa ända hit förstår nog att vi på slakteriet tycker synd om centerpartiet!

Bäste slakteri!

Vi är en grupp företagsekonomer som fascineras över er fantastiska förmåga att utnyttja sociala medier i er marknadsföring. Vad är hemligheten bakom era famösa framgångar?

- Tack för fråga kära knäppskallar. Vår verksamhet består av två delar. Dels slakt och dels själva tankeslakteriet. Slakt är något vi säljer till våra delägare. Den produkten marknadsförs inte eftersom den säljer sig själv. Tankeslakteriet opererar inte på någon jävla marknad. Det är bara knäppskallar som ekonomer som tror att allt går att marknadsföra och beskriva i ekonomiska termer. Det är sådana som ni som tror att samhället är en butik där allt kan säljas och köpas. Men tankeslakteriet verkar i den ideologiska sfären, sticker ideologiska bambustickor under naglarna på månglarna av hästkött, pastöriserad mjölk och vattendränkt hundmat. Och vi gör det gratis, av hederlig välvilja och inre övertygelse om att det är själva marknadstänket som saboterad näringsvärdena i maten och de mellanmänskliga relationerna mellan hederligt folk.

- Ta mjölken som exempel. Industriellt marknadstänkande har fullständigt förstört detta fantastiska livsmedel. De mättade fetterna i (riktig) mjölk hjälper till att bilda cellmembran och viktiga hormoner och de bär också fettlösliga vitaminer. I mjölk med reducerat fett ersätts vitaminerna med konstfjorda och dessa
tas endast svårligen upp och kan vara rent giftiga. Före margarinets tid var det få som dog av hjärtsjukdomar. Pastöriserad mjölk kan ge autoimmuna sjukdomar. Mjölk ska drickas opastöriserad, ohomogeniserad och komma från djur som endast ätit naturligt föda - gräs, löv och örter. Då får mjölken mer av omega-3-fettsyror och konjugerad linolsyra. Djurindustrin stoppar bland annnat drank, rester från etonaolindustrin, i kossorna. Kraftfoder försvagar mjölkens immunskyddd genom att förändra komagens ph. Lektiner i sojabönan blockerar enzymer för nedbrytning av proteiner vilket ger magproblem och kan orsaka cancer.

- Hälften av livsmedelspriset på relativt oförädlade livsmedel går till bonden, för förädlad en femtedel. Det finns starka ekonomiska intressen för att binda upp myndigheter, forskning och tidningar. På lobbying och "forskning" lägger de amerikanska sojaodlarna 650 miljoner kronor om året. Matindustrin skapar sjukdomar som läkemedelsindustrin lever av.

- Det är liksom därför vi försöker göra mat på gammalt sätt igen. Vi började med köttet för att vissa hur man kan frambringa högvärdiga proteiner och samtidigt bidra till biologisk mångfald och bättre klimart. Nu nosar vi på mjölken. De som gillar oss får bli våra vänner och köpa våra livsmedel och vi lovar att aldrig reducera någon till kund.

(när vi skriver så här vackert blir vi rörda av vår egen godhet och mycket självnöjda)

- På bilden ser du en vanlig entrecote.

Kära förståndiga lilla pytteslakteri!

Vi är en grupp sensationslystna journalister som undrar om ni med er förnäma siarförmåga kan delge oss vilken nästa köttskandal blir.

- Lätt som en plätt. Tre skandaler står på tur. Den första liknar hästskandalen men handlar om hur köttindustrin trollar bort alla får. I affärerna finns bara lamm att köpa. Var är fåren? Slakterierna betalar bara en dryg femma kilot för fåren. Gräv i detta tack.

- På vårt slakteri ser vi får som Guds gåva till mänskligheten. Just nu hängmörar vi fem gamla feta tackor som alla vägde mellan 30 och 40 kilo. Beställ på Norrbetes hemsida. Först till köttkvarn gäller. Får är otroligt smakrikt.

- Den andra galopperande skandalen kommer säkert att handla om alla gifter som matindustrin stoppar i charkprodukterna. Industrins leverpastej betraktar vi som avfall.

- Den tredje stora skandalen är en gigantisk transexuell transformation som pågår på slakterierna. I samma ögonblick som kossan styckas byter hon kön till oxe. Kossans svans blir oxsvans, kossan bringa blir oxbringa osv. Hur stämmer denna omformning av djurets kön med livsmederlslagstiftningens redbarhetskrav?

Lita aldrig på någon annan är pytteslakteriet i Ramsele.

Och mycket, mycket mer på Rafnaslakt (http://www.facebook.com/pages/Rafnaslakt/230936026945473)!

spoonchest
2013-03-10, 04:56
Ha! Vilka knäppskallar. Jag ville be dem sluta tramsa sig när jag letade efter lite seriösa inlägg.
Jag undrar om allt deras kött kommer från naturbete.

filmjölk
2013-03-10, 09:34
Hahahaha, helt underbar! Tusen tack för länken!

Exdiaq
2013-03-10, 14:17
Jag undrar om allt deras kött kommer från naturbete.

Det skulle jag tro!

Exdiaq
2014-02-04, 16:56
Heeej!

Vi är en grupp lärare från Tallkrogen som tycker att elever är jävligt jobbiga nuförtiden. Skolan skulle må bättre utan dem. Vad tycker ni?

-Ohh, nej. Vi älskar våra elever. Maken till ansvarstagande unga (och snygga) elever får man leta efter. Vi hatar gemensamt frivården och sånt skit. Men inte varandra.

-Idag for vi runt och avlivade djur. Först tog vi en stor bock med bultpistolen. Jocke avblodade snabbt genom att föra in kniven bakom struparna och dra framåt. Det gick endast sekunder från hjärndöd till hjärtdöd. Effektivt.

-Därefter tog vi en hund. Ägaren hade tagit avsked. Vi gick till hundgården och satte på ett halsband på vovven och tog honom avsides och sköt med salongsgeväret. Det är viktigt att ägaren känner sig trygg. Jocke avblodade igen. Ingen tvekan. Kärlek till hund och ägare.

-Birra tog lillbocken. Säkert igen. Kärleksfullt. Upp på flaket. Hem till Tjärnbotten. Fika men snabbt ut med våmmarna. Robin och Kalle instruerade. Boxa skinnet från slaksidorna. Ingen tvekan. Hon är fantastisk. Från en släkt med hederligt folk som hatar EU. Småbrukare med djup kärlek till myllan.

-Då kom kissen som vet vad som vankas. Pungkulor. Först de köttiga sädesledarna och sedan själva körtlarna. Textur som juver. Mums, vad äkta.

-Slaktresterna till räven. Vi hör ihop men när han tar en höna är det kört. Gränser måste bevakas. Lapparna sköt vargen igår alldeles utanför. Vi älskar vargen och lapparna men är inte överens. Men kärleken är störst. Vi älskar även dem som försöker ställa oss mot väggen med vår halalslakt. Vi älskar dem som hatar mer än dem som älskar.

-Vi smeker långsamt igelkotten mothårs och blottar vår strupe. Vem är normal? Gud, vad solen sken idag.

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1/1620989_668706536501751_1895160890_n.jpg


Ärende 2014.02.04:617, 247 - er referens 1951-09-31. 99 47.31

Då det med synbarliga tecken på omtöcknad och med övertydlighet framkommit att ni utspisat katt med animaliska biprodukter utan tillstånd från Livsmedelsförordningen lagrum 37:1967, 14 47 har vi sett oss föranledda jämte misstänkligförgörandeförordningen av den 31.6 1076, spalt sju, tecken 19 lagföra edra göranden enligt nedan och därtill be Eder och ert djuridiska ombud inkomma med sakframställan i sagda sak.

-Hade katten, av Er kallad kissemissen, desinficerad tassarna innan inmundigandet av testicukus goates, av er kallad bockpungkula?

-Hade ni tillstånd och därtill hörande EU-handelsdokument att utspisa frilevande vilt, av er kallad räven, att lägga animaliska biprodukter i det som på lokalspråk kallas nipa men i juridiska sammanhang snarast torde benämnas brant eller stup gentemot älv?

-Tills frågan är utredd ombedes Ni att hålla katten medelst klovar i fängsligt förvar. Och därtill placera er själva i skamvrån.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1/1229852_668902623148809_1489969575_n.jpg

https://www.facebook.com/pages/Rafnaslakt/230936026945473

Exdiaq
2014-02-04, 17:03
Hej i tankesmedjan!

Vi är en grupp överförtjusta och överförfriskade riktiga kvinnor som är helt sålda på er idé om att vi går samman och köper all mat från en gård som är fossilfri. Det är ju genialt. Men vi undrar hur ni kommer på alla smarta saker. Det nya miljonprogrammet, är ju också genialt rent politiskt.

-Tack för fina frågor. Vi tycker om riktiga kvinnor här på slakteriet. Särskilt de som är överförtjusta i oss. Ordföranden visar gärna sin samling slaktkrokar för hugade beundrarinnor. Han kan också en del plumpa sexistiska skämt, för den som är på det humöret.

-Men nu gäller det att berätta hur vi gör på ett tankeslakteri. Detta ska ju förstås i relation till de otaliga tankesmedjor som växer upp som svampar ur jorden. Där försöker man få ihop olika tankar till något slags ideologiskt svärd. Gud, vad fantasilöst och småborgerligt. Ut tankesmedjan Timbro kommer ju bara gammal dynga som inte ens duger att gödsla med. Den som kan säga något nytt som kommit därifrån får en njure.

-På tankeslakteriet sitter vi runt ett bord med knivarna i högsta hugg. Därefter hotar vi varandra så det ryker ur näsborrarna. Jocke brukar skrika "projektbidrag" och så blir vi så arga så att vi går upp i limningen. Birra drämmer i med "Eskil" och då vissnar blommorna på bordet. Kalle skriker då "kostnaderna för avfallshantering". Då kräks vi nästan av ilska men när Robin på sitt sluga och illmariska sätt säger "Livsmedelsverket" då blir vi så heta så våra stolar smälter ned i betonggolvet.

-Och det är då, när vi känner som starkast, som vi tänker som djupast. Det var då vi kom på att vi måste göra det själva. Vi kan inte kräva av politiken att den ska fixa allt åt oss. Vi måste göra det själva. Sedan kommer politiken komma lullande efter.

-Grundidén är alltså att vi går samman och förbinder oss att köpa all mat som kommer från ett fossilfritt jordbruk. De som jobbar ska ha en normal lön och vi som köper kan vara omställningsgrupper, lokala kooperativ och krogar. Läs mer på Nipakademins sida.

-Jonas, Jens och Ulla är på spåret liksom Valter och Kew. Emil träffade vi igår men hann inte snacka om saken. Sara måste vi ringa. Tankar måste ha en materiell grund för att slå rot och kunna spridas.

Det är Lennart på bilden. Han lägger långsamt ned sitt jordbruk. Nästa tisdag slaktar vi två otroligt fina fjäll/Hereford. En halva hamnar nog på en fin krog i Gamla Stan. Lycklig den som kossan får…

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1656139_667535023285569_794872501_n.jpg

...