handdator

Visa fullständig version : favorit långkornsris 4alt omröstning


Wzup2u
2013-02-24, 19:57
jepp vad är Eran favorit bland längkornigt ris röstabland de 4a alt ni tkr bäst om... jasmin för min del!

Mental
2013-02-24, 20:09
basmati

WiXiAN
2013-02-24, 20:16
Svårt... Står mellan råris och jasmin :/ men får nog bli jasmin

Akada
2013-02-24, 20:28
Hm, jag har trott att råris o fullkornsris är samma sak?

RykteT
2013-02-24, 20:36
Hm, jag har trott att råris o fullkornsris är samma sak?
http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5ris

Akada
2013-02-24, 20:44
http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5ris
Alltså hade jag rätt.

Typ, iaf :x

RykteT
2013-02-24, 21:17
Alltså hade jag rätt.

Typ, iaf :x
Du får en halv poäng!

Akada
2013-02-24, 21:28
Du får en halv poäng!
50/50? I like my chances!

Mental
2013-02-25, 08:48
Jasmin är för "parfymerat" Det passar ibland, till viss mat, men är begränsat mot basmatin som är ett bättre basris enligt mig :)

Reaper123
2013-02-25, 09:23
Vet inte riktigt hur det kommer sig, men jag äter nästan enbart basmati...

Jasminris har jag nog faktiskt knappt köpt hem på flera år, trots att jag äter det ofta ute på restauranger och tycker det är gott till vissa maträtter. Fullkorn och råris smakar imho typ grustag/mindre bra än vitt så det undviker jag mer än gärna om det inte är till schyssta grytor! :D

Gober
2013-02-25, 09:41
Basmati är kungen av ris. Jasmin är gott till passande asiatiska rätter men det äter jag mest ute. Basmati passar till det mesta, lagom fluffigt och fint.

Gurkyngel
2013-02-25, 09:52
Nu har jag inte ätit ris på minst 1½ år, det kommer liksom aldrig in i mitt skafferi :P
När jag väl äter det vill jag iaf ha det som kinarestaurang. Inte klibbris utan så där fluffigt och luftigt och perfekt kokat som jag antar att man får det när man kokar i riskokare?
I min värld är Jasmin lite klibbigt så jag röstade därför på Basmati. Gjorde jag fel? ;)

Tror jag måste planera in nån rätt med ris här framöver. Riktigt ris och inget blomkålstjafs ;)

Gober
2013-02-25, 10:04
Nu har jag inte ätit ris på minst 1½ år, det kommer liksom aldrig in i mitt skafferi :P
När jag väl äter det vill jag iaf ha det som kinarestaurang. Inte klibbris utan så där fluffigt och luftigt och perfekt kokat som jag antar att man får det när man kokar i riskokare?
I min värld är Jasmin lite klibbigt så jag röstade därför på Basmati. Gjorde jag fel? ;)

Tror jag måste planera in nån rätt med ris här framöver. Riktigt ris och inget blomkålstjafs ;)

Jasminris är klibbigt. Fluffigt ris får man lättast i riskokare men även de "nya" påsarna ger riktigt bra ris. Inte särskilt ekonomiskt men det blir bra varje gång.

1684_
2013-02-25, 13:32
beror på... men jag gillar verkligen klibbiga jasminriset :) luktar gott med, men på 2a plats är det basmatsriset!

Gurkyngel
2013-02-25, 20:41
beror på... men jag gillar verkligen klibbiga jasminriset :) luktar gott med, men på 2a plats är det basmatsriset!

+1 på luktgrejen! Ris luktar oerhört jättegott *drool*

Wzup2u
2013-02-26, 07:36
precis, har kört basmati ett bra tag nu så var jag hemma hos min syster som är värsta riskokaren haha =) massa olika riskokare å sådant så luktade jasmin hela köket mums, då var man bara tvungen att köpa hem det ^^ klockrent med sweet chili sås och soya