handdator

Visa fullständig version : Idag är det Semlans dag ... HUR MÅNGA ÄTER NI !!!


Vivaldi
2013-02-12, 14:53
Nu är det ju faktiskt fettisdagen, enda dagen på året då jag äter Semlor ... gillar bakverket men vill att det skall vara speciellt och fuskar inte såsom många andra verkar göra.

Jobbet bjussar idag på gratis bagerisemlor ... jag kommer äta två ... en innan benpasset en efter :hbang:

Now you go !

mini_Arnold
2013-02-12, 15:17
0. Blev en halv igår dock, gott!

Doolie
2013-02-12, 15:31
De blir nog 0 för min del med. Fuskade tillräckligt i deffen nu i helgen för en hel månad :P

RykteT
2013-02-12, 15:36
Ingen äkta för mig idag men tänkte äta en 5-6 st deffvänliga på torsdag!

muddler
2013-02-12, 16:11
1-2! Äter jag fler så tröttnar jag

älskarcola
2013-02-12, 16:15
0 :(

nitz
2013-02-12, 16:19
Blev en bara, men den var väldigt god ;)

Sitckan
2013-02-12, 16:20
4 än så länge, kan ju tillägga att jag ätit minst 1 varje dag i en vecka :3

Fishtank
2013-02-12, 16:36
Lutar mot noll faktiskt.

zozofu93
2013-02-12, 16:38
Nüll! :/

Jode
2013-02-12, 17:10
0.. Har inte person nog att äta dem utan ånger.. Illa va?

Joe Hardgainer
2013-02-12, 17:17
Bakade åtta stycken :D
Ätit fem än så länge :>. Dom blev awesome

Gurkyngel
2013-02-12, 17:32
Är både på diet och tycker inte att bröd med grädde smakar särskilt gott så för min del blir det zero

Gober
2013-02-12, 17:34
Bjöds på jobb idag, blev en och det räcker bra det. Så gott är det inte att jag skulle trycka i mig fler.

eiri
2013-02-12, 17:35
0 de är äckliga :(

raddum
2013-02-12, 18:05
Deff. Skulle kunna få in en i mina macros om jag ville, men inte värt det imo

Zizou
2013-02-12, 18:56
Tycker ej om semlor. Fick bli en stor vanilj/toffe-muffin med kolaöverdrag. Och en ostkorv med fransk dressing till mellanmål ;)

Pompere
2013-02-12, 19:13
0

"Jag sparar min" a la dagis-repliken.

Tar igen det när jag orkar gå till bageriet o köpa

Endorah
2013-02-12, 19:36
0. Hade det bjudits hade jag definitivt tagit en, men vill verkligen inte betala för en semla. Finns så många bättre bakverk/godsaker/andra användbara saker att spendera deg på ;)

StretfordEnd
2013-02-12, 20:16
En, sjukt god. Sorgligt nog vägde jag den... Är det deff så är det *rolleyes*

peliqan
2013-02-12, 20:31
bjöds på en idag, riktigt smarrig :)

Beemel
2013-02-13, 09:35
noll.
Gillar inte semlor (och har aldrig gjort det) blev erbjuden 3 gånger igår på jobbet, hade haft bra mycket svårare att tacka nej om det hade handlat om ett wienerbröd eller baklava (skulle tackat nej ändå, men det skulle varit lite svårare), skulle kunna tänka mig att äta grädden och mandelmassan, men brödet är fan bara äckligt.

vicarious
2013-02-13, 09:51
7st igår, rakt in i biceps. 3 som jag bakat själv, 4 som jobbet bjöd på. Ganska less på semlor nu :D

JimmyF
2013-02-13, 13:55
5st hemmagjorda. Var dock ganska små, vägde bara 67g styck. :)

Pretorian
2013-02-13, 14:46
Missade det helt igår fast jag var och handlade. Försöker hålla mig borta från sånt men en semla på fettisdagen känns bara rätt.

Kan jag ta en idag eller måste jag vänta tills nästa år?

KravMagen
2013-02-13, 14:54
noll.
Gillar inte semlor (och har aldrig gjort det) blev erbjuden 3 gånger igår på jobbet, hade haft bra mycket svårare att tacka nej om det hade handlat om ett wienerbröd eller baklava (skulle tackat nej ändå, men det skulle varit lite svårare), skulle kunna tänka mig att äta grädden och mandelmassan, men brödet är fan bara äckligt.

Köpte weinersemla,,, det du!!

Chrbo
2013-02-13, 15:48
Noll, inte min kopp te.

vicarious
2013-02-13, 19:57
Hur länge tror ni en semla håller sig om den förvaras i kylskåp?

RykteT
2013-02-13, 19:58
Hur länge tror ni en semla håller sig om den förvaras i kylskåp?

Beror på hur du gillar torra semlor med sur grädde! ;)

Skämt åsido tror jag den håller sig 1-3 dagar under plast.

Pingu
2013-02-14, 09:46
En på jobbet och en hemma, hoppas det dröjer 5 år tills nästa semmeldag....

vicarious
2013-02-15, 12:16
Jag kan verkligen rekommendera det här receptet för bullarna:

50 g jäst
150 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk
250 g mager kvarg
1/2 tsk salt
2-3 tsk kardemumma (om man vill ha det)
2 dl socker
1 ägg
ca 16 dl vetemjöl = ~960g

Ytterligare 1 ägg för pensling.

Grädda inte för länge. Tog ut mina när de hade fått lite lagom färg på ovansidan, se bild.

96324

De blev inte lika "luftiga" som en bagerisemla utan lite mer kompakta, men riktigt saftiga och goda :)

Färdiga semlorna

96325

JimmyF
2013-02-15, 13:52
Ser riktigt goda ut! Körde faktiskt samma recept fast bara halv sats i tisdags och håller med dig om saftigheten. :) Dock blev mina lite mörkare.

uteplats
2013-02-21, 18:41
En anekdot....jag jobbar som snickare och för sex år sedan renoverade jag ett konditori medans ägaren hade öppet för att inte tappa försäljning....detta var i semlans tider och varje morgon när jag kom kl 7 stod konditorn och spritsade semlor...flera hundra semlor...snäll som han var så sa han att jag kunde äta hur många jag ville...det var bara att ta...vad han då inte visste var att jag älskar semlor så det blev väl sisådär 10-15 semlor om dagen den veckan jag jobbade där, fick tom med mig semlor hem till familjen. Firman jag jobbade för hade lämnat pris på jobbet och det gick knappt ihop med det som skulle göras, en dag bad konditorn mig dela på en bardisk han hade, tog ett par timmar och den tiden satte jag som extratid vilket min chef fakturerade stackaren, konditorn gick i taket för denna extrakostnad och motfakturerade min chef 3000:- för semlor jag hade ätit denna veckan.
Lång historia men kul nu i efterhand