handdator

Visa fullständig version : Hur man kan göra en nyttig tacogratäng


Gonsa
2013-02-05, 22:29
Tänkte själv komma med förslag hur man kan göra en nyttig tacogratäng. Sen kan ni själva hitta några fel om jag har de eller komma på egna förslag på hur man kan göra det nyttigt.

Min idé är:
Ta 500 g kvarg, smeta över den på botten av en form.
Stek ca 500 g kycklingfärs, nötfärs eller fläskfärs. Tillsätt tacokrydda sen.
Häll över färsen över kvargen.
Lägg mozzarella över färsen och in i ugnen i 25 min på 175 grader.

Bör tilläga att jag aldrig testat det, men är sugen. Om man tar bort nachosen, ersätter CF med kvarg och tar mozzarella istället för en mer "onyttig" riven ost så tror iaf jag att den inte är proteinrik och rätt bra alternativ till en tacogratäng som morsan lagat på fredagarna.

nitz
2013-02-05, 22:30
Här har du annars en tråd som du kan få lite inspiration om, där liknande saker har provats :)
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=33447

Bulta
2013-02-05, 22:57
Jag tycker personligen det låter som att det där blir en enda kletig sörja. Varför inte ta lite mer moderata mängder av din mammas rätt och komplettera upp med en rejäl sallad istället.
Ät sedan det där paketet med kvarg innan läggdags eller nåt.

Gonsa
2013-02-06, 10:06
Jag tycker personligen det låter som att det där blir en enda kletig sörja. Varför inte ta lite mer moderata mängder av din mammas rätt och komplettera upp med en rejäl sallad istället.
Ät sedan det där paketet med kvarg innan läggdags eller nåt.

Kletig sörja? Hur brukar det vara när du äter tacos? Eller pasta för den delen?

Fishtank
2013-02-06, 12:36
Smeta kvarg runt formen kommer inte få den konsistens du vill.

Gonsa
2013-02-06, 12:59
Inte runt formen, bara på botten. Konsistensen skiter jag lite i vad gäller kvargen.
Rekomenderar du Keso istället?

Mental
2013-02-06, 13:28
Du har ju inget med substans, du kommer ha smält trådig ost på finfördelad färs nedsmält i varm kvarg. Det blir nog inte så gott.

Och sedan "nyttigt"? Vad innebär det för dig. Nyttigt är inte universiellt.

Gonsa
2013-02-06, 14:02
Du har ju inget med substans, du kommer ha smält trådig ost på finfördelad färs nedsmält i varm kvarg. Det blir nog inte så gott.

Och sedan "nyttigt"? Vad innebär det för dig. Nyttigt är inte universiellt.

Men om man har CF och Philadephia-ost i botten(vilket de flesta recpt har om man googlar på de) så borde väl de inte bli särskilt bättre konsistens än med keso/kvarg?

Nyttigt menas med att jag får i mig mycket protein och inte överdrivet mycket fett och kcal. Jag räknar detta som nyttigare än en kebabtallrik.
Om man tar en portion gratäng(200 g färs, 200 g kvarg/keso, ost och sallad) vilket iaf jag bli mätt på. Så är väl de bättre mat än en kebabtallrik.

peliqan
2013-02-06, 14:33
hade jag varit du så hade jag kört på köttfärs, keso och mozzarella +lite tomatsås i gratängen och sen tagit kvargen med lite fun light som dessert!

Gonsa
2013-02-06, 16:30
Alltså så tror du att keso är bättre konsistens än kvargen?

Hennish
2013-02-06, 17:08
Jag hade kört keso, köttfärs, ost och sen slängt till lite spenat, tomatsås samt lasagneplattor och gjort en grym lasagne istället ;)

peliqan
2013-02-08, 16:11
Alltså så tror du att keso är bättre konsistens än kvargen?

Ja, keson smälter och blir faktiskt riktigt trevlig :)

vicarious
2013-02-08, 16:18
Vad menas egentligen med nyttig? Syftar du på kalorisnål eller?

Sandra81
2013-02-08, 16:25
http://liveitloveit.shapemeup.se/2011/06/19/tacogratang-med-kesella/

Wzup2u
2013-02-08, 18:27
riktig grädde majs och salsa med sen e de bättre isf ta magrare ost och nötfärs och lyxa med det andra

Gonsa
2013-02-08, 21:40
Vad menas egentligen med nyttig? Syftar du på kalorisnål eller?

Mindre kalorier och mer protein.

Fishtank
2013-02-08, 21:45
Mindre kalorier och mer protein.

För mig är nyttig en ok mängd protein med mycket kolhydrater och moderat fett.
Så som sagt nyttig går inte att skriva.