handdator

Visa fullständig version : Sanningen (tm) ?


Frumpish
2013-01-27, 20:14
Delvis inspirerad av Tolkias kommentar i några trådar för något år sedan här på forumet, skrev jag ett blogginlägg om sanningen (tm).

Blev även nyfiken, vilka av alla de sanningar som uppstår inom kost och träning tycker ni tenderar vara mest sekteristiska och dogmatiska?

Allt ifrån lchf till atkins, PF till crossfit. Shoot :)

G_lund
2013-01-27, 20:23
Crossfit människor tenderar till att dissa alla andra träningsmetoder.
Likadant med folk som endast tränar med kettlebell.

pwnyou
2013-01-27, 20:54
Människan föds genetiskt med olika begär. Där denna begäran finns existerar en marknad. Där det finns en marknad kommer giriga människor svärma sig, likt hur flugor svärmar sig över en hög med skit. Svagsinta och okunniga människors pengar får man lättast genom falska löften, dogmatiska argument och grupptryck.

Det finns ingen självklar vinnare på vad eller vem som är mest sekteristisk och dogmatisk. För svärmen över skithögen är full av flugor.

Tolkia
2013-01-27, 21:24
Det varierar ju också i tid och rum. Trender - och sekter - kommer och går; vid olika tidpunkter och på olika ställen är det olika saker som når insnöningstoppen. Att peka ut en enda inriktning och säga "detta är de mest dogmatiska/inskränkta/fixerade" blir lite att döma ut sig själv som dogmatisk/inskränkt/fixerad i samma veva. Varje rörelse brukar ju dessutom ha ett spektrum av anhängare, från nyanserat till svartvitt.

nyvaken
2013-01-27, 21:32
Jag gillar inte LCHF av den anledningen att det är en otänkbar konsumtion på en global skala. Nu är det ju att kasta gurka i växthuset att tala om för hög köttkonsumtion på ett träningsforum, men seriöst LCHFare? Västvärlden levde från början över varenda resursbarometer. "Låt oss fördubbla den trenden"