handdator

Visa fullständig version : Runtastic


nisse1976
2013-01-24, 11:47
Är lite sugen på att köpa ett pulsband. Har kollat på runtastic på clas ohlson för 500 spänn:
http://www.clasohlson.com/se/Pulsm%C3%A4tare-f%C3%B6r-smartphone/Pr315054000
Det är ett band och en liten manick som man kopplar till hörlursuttaget på sin Iphone. (Den har en utgång i andra ändan så man kan fortfarande lyssna på musik.)
Är det någon som provat detta? Jag använder idag runkeeper när jag springer för att ha koll på tid och sträcka, nu måste jag byta till runtastic pro.
Någon som testat bägge och har några åsikter?

Alla synpunkter är uppskattade

bear.flowertwig
2013-01-24, 19:01
Till att börja med är Runmeter betydligt bättre än Runkeeper ;)

Vågar inte uttala mig om det där pulsbandet (som jag spontant tror är betydligt sämre om det bygger på hörlursuttaget och man blir låst till runtastic pro) men jag är grymt nöjd med Wahoos produkter där du kan köpa till allt möjligt som bygger på samma system (ANT+ eller Bluetooth beroende på modell av iPhone))
http://www.wahoofitness.com/Products/Products.asp

Jag har det här:
http://www.wahoofitness.com/Products/Wahoo-Fitness-Wahoo-RunGym-Pack-for-iPhone.asp
Ska ta och köpa till en fotsensor också.

De hade 20% rabatt för nån dag sen med promocode: WFJANPRO
Stod att det bara gällde just dendagen men kan nog vara värt ett försök ändå.

nisse1976
2013-01-25, 07:48
Tack. Vad är det du tycker är bättre med runmeter kontra runkeeper? Jag saknar inget direkt med runkeeper men så är det ju om man inte provat nåt bättre.

Om jag vill mäta puls tillsammans med IPhone - vad behöver jag då köpa från wahoo? Ett band och en grej man sticker i laddningshålet?

bear.flowertwig
2013-01-25, 20:22
En jättegrej är att datan lagras lokalt. Jag äger den själv och kan plocka ut den som tex excel. Det tror jag inte kan med någon annan. Efter att ha loggat x antals års träningspass skulle jag inte gilla att jag inte äger den själv utan att jag måste logga in hos något företag för att komma åt den.

Runmeter var först med intervaller. Man har otroliga möjligheter att skräddarsy egna löppass med i princip varenda parameter man kan tänkas behöva.

De har en fantastisk support! Inget företag någonsin oavsett kategori i Sverige eller utomlands har gett mig den sjukt snabba, trevliga och proffsiga hjälpen som jag fått av Runmeter de gånger jag haft frågor eller problem.

Översikt och jämförelse hittar du här:
http://www.abvio.com/running-guide/
Abvio är Runmeters bolag men jag är rätt övertygad om att jämförelsen stämmer och är en "schysst" (skulle väl vara om någon av konkurrenterna uppdaterat något).

bear.flowertwig
2013-01-25, 20:25
För att mäta puls köper du pulsbandet och en ANT+-sticka som du sätter in i iPhonen (Bluetoothvarianten om du har iPhone 5). Dvs det som kallas "Run Pack":
http://www.wahoofitness.com/Products/Wahoo-Fitness-Wahoo-RunGym-Pack-for-iPhone.asp

danneoh
2013-01-25, 20:47
Översikt och jämförelse hittar du här:
http://www.abvio.com/running-guide/
Abvio är Runmeters bolag men jag är rätt övertygad om att jämförelsen stämmer och är en "schysst" (skulle väl vara om någon av konkurrenterna uppdaterat något).

Nu är det där kanske en gammal jämförelse, men jag använder runkeeper och flera funktioner som faktiskt finns i runkeeper står det "no" och andra felaktigheter på i jämförelsen.

Bara så ni vet.

nisse1976
2013-01-25, 20:57
Jag köpte detta: http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/mobiltelefon-tillbehor/sport/pulsband/wahoo-blue-hr-p93750

Behöver enbart det, alltså ingen sticka utan det går via blåtand.
Kommer testa wahoofitness appen när jag kutar, den har mycket statistik för heart rate, man kan se hur länge man var i olika zooner och larma om man går för högt eller för lågt mm och sen synca den till runkeeper som jag kommer använda på datorn för att ha koll på sträckor och hastigheter.

Om wahoo appen är sopig går jag tillbaks till runkeeper, gillar den men man får inte så mycket info om heart rate.

Tack för svaren.

bear.flowertwig
2013-01-25, 22:32
Det var alltså inte wahoo fitness app jag syftade på utan deras fysiska produkter, appen har jag inte testat. Då skulle jag som sagt i 10 fall av 10 välja runmeter.

nisse1976
2013-01-25, 22:34
Det är jag med på, det är från dom jag köpte bandet, men skall även testa deras app