Visa fullständig version : Naturligt glutenfria frukostar
Silencer
2013-01-21, 18:25
Vad kan man äta? Jag gillar inte ägg.
Filmjölk och cornflakes.
Låt bli kellogs bara, http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/Gluten-i-cornflakes/
Kolla källan till maltextraktet om det är korn bör du unvika. Är det majs så kör på.
Sedan kontamineras det ju i tillverkningen så helt fritt blir det ju aldrig.
Jag kör köpet glutenfria grejer som jag äter.
Mycket knäckebröd och müsli. Jag gillar havreknäcken, men det gäller att du tål havre om du ska äta den.
Sedan är den här müslin riktigt god (och rätt så billig för att vara glutenfri)
https://www.handla24.se/ProductImages/a_08/original/7312631410121.jpg
Jag bakar även en del scones.
Det finns ren havre som man kan göra gröt på.
Vanlig mat istället för tråkig svensk frukostmat har du redan tänkt på förmodar jag. :)
http://www.semperglutenfritt.se/sites/semperglutenfritt.se/files/illustrations/press-files/Flapjack_Apricot__Almond_Jpg500p.jpg
http://www.semperglutenfritt.se/sites/semperglutenfritt.se/files/illustrations/press-files/Fjallrundor_Jpg150dpi.jpg
åååh dom fjällrundorna är dötsgoda!
åååh dom fjällrundorna är dötsgoda!
I know =D köper dom ibland även att jag inte är gluten.
Silencer
2013-01-22, 10:35
Filmjölk och cornflakes.
Låt bli kellogs bara, http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/Gluten-i-cornflakes/
Kolla källan till maltextraktet om det är korn bör du unvika. Är det majs så kör på.
Sedan kontamineras det ju i tillverkningen så helt fritt blir det ju aldrig.
Ja det var just kornmalten jag var rädd för när jag tittade tidigare. Annars är ju cornflakes väldigt gott.
Ska kolla utkik efter de där musli och brödgrejerna för det såg riktigt gott ut! Måste hålla koll på fiberhalten bara...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.