handdator

Visa fullständig version : Jobb i Oslo?


Oldschool
2013-01-13, 16:51
Tja. Funderade på att söka mig till Norge ett tag för att jobba, mycket pga de högre lönerna men även för att jag är rätt trött på mitt nuvarande ställe, bott här sen jag föddes, i stort sett.

Är 25 år gammal, har högskoleexamen men ingen vidare jobberfarenhet, jobbat 1 år inom kundtjänt och praktiserat några månader på ett lager.

Har truckkort.


Finns det stora chanser att få tag i någon form av lagerjobb exempelvis? Hur går jag tillväga på bästa vis, antar att det optimala vore att skaffa ett boende först men jag kan ju inte direkt säga att jag som nyexaminerad har allt för många tusenlappar att slänga iväg på deposition och X tids matkostnad innan jag får tag på ett jobb.

Kanske bemanningsföretag är en bra inkörspil?


help!

mela
2013-01-13, 18:08
Kolla igenom finn.no på jobb.
På mitt jobb, lager, tar vi in folk i från Student Consulting. Det har fungerat bra för de anställda. Vet inte vad för andra bemanningsföretag som är bra. Men skriv in dig hos alla.

Du måste ha ett skattekort(med norskt personnummer) för att kunna öppna ett norsk bankkonto och få lön. Och för att slippa 50% i skatt.
Däremot måste du ha med dig anställningsbevis eller lägenhetskontrakt för att kunna få ett skattekort.

Så jag rekommenderar att börjar med att söka jobb. Bokar in intervjuer och printar ut en massa CVn och tar dig runt i Oslo.
Kolla finn.no och hybel.no för boende och bli medlem i "Svenskar i Oslo" på fejjan, där söker folk inneboenden konstant.