handdator

Visa fullständig version : Hur mycker protein innehåller kött/kyckling


Gonsa
2013-01-11, 09:40
Hur mycket protein innehåller fläskfärs och kyckling per 100 g?

Vilken sorts kött innehåller mest protein av alla?

Blanda inte in fisk i detta. Kan inte äta det.

10xKV
2013-01-11, 09:44
http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv

Lychgate
2013-01-11, 10:05
18-22g /100g otillagat för kyckling iaf.

http://www7.slv.se/Naringssok/?epslanguage=sv

Gonsa
2013-01-11, 10:18
18-22g /100g otillagat för kyckling iaf.

http://www7.slv.se/Naringssok/?epslanguage=sv


Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?

nitz
2013-01-11, 10:24
Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?
Mer per 100 gram om du t.ex steker den, men lika mycket totalt som det var otillagat.

Lychgate
2013-01-11, 10:47
Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?

Beror på mängden vätska som försvinner vid tillagningen. Hårdstekt kyckling innehåller mer per 100g än kokt då vätskan är borta. Det är lika mycket i båda men mer per mängd massa i den stekta.

Gonsa
2013-01-11, 12:00
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Alfers
2013-01-11, 12:10
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Om du har 100 gram rå kyckling som innehåller 20 gram protein så kommer kommer ju biten fortfarande innehålla 20 gram protein vare sig den väger 90 eller 70 gram efter tillagning.

Krångla inte till det, mät och räkna på vikten rå.

Jeml
2013-01-11, 12:40
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Ja, alla har väl en tomtenisse i ugnen som sprutar i 10g protein/20 minut i kycklingen när man sätter in den där!

Har du den inne i 2h har alltså proteinet höjts med 60g!!

Fredrik_S
2013-01-11, 12:48
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Nej
Vatten försvinner. därför väger den mindre och procentandelen protein är större.

22 gram protein i 100 gram är fortfarande 22 gram protein trots att den nu kanske väger 70 gram pga att 30 gram vatten försvunnit....

men 22 gram på 70 gram är ju större procentandel än 22 gram på 100. eller hur?

NNIF
2013-01-11, 13:11
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

hur tusan täntke du? ja är nyfiken, du har fått otroligt bra och pedagogiska förklaringar.

Amfksp
2013-01-11, 14:09
Jag räknar alltid 20g protte/100g icke tillagat på allt kött, det blir inte rätt in på grammet, men det är inte heller avgörande för min utveckling.

RedlöseFanskapet
2014-02-01, 22:36
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?


Som Alftens sa. Du får i dig lika mycket protein bara att vid kokning är vätskorna kvar vilket gör protein andelen mindre i %. Men de e fortfarande lika mycke protein bara mindre annat.