handdator

Visa fullständig version : Tankar ang. snabba/långsamma proteiner?


mozzarn
2013-01-09, 00:03
Tjotjo kolo!

Har funderat på en sak som jag inte riktigt kan hitta svar på någonstans.
Funderar över långsamma och snabba proteiner och vad för mat som innehåller dem olika sorterna!

Jag började fundera på detta eftersom det snackas mycket om snabba och långsamma kolhydrater och
vad för mat som innehåller vad! Men hur är det med proteiner och spelar det någon roll?
Generellt så säger man att whey är snabba och Kassein är långsamma, Men nu vill jag veta hur det är med
fast föda och inte kosttillskott/mjölk! Innehåller tex tonfisk snabba och kan ersättas med whey efter träning?

Kanske bra att veta när det är slut på whey eller ekonomin krisar!
(Första tråd här på kolo :hbang: )

nitz
2013-01-09, 01:42
Protein från mat är generellt långsamt vad jag vet.
Vältuggat rött kött som äts enskilt är dock relativt snabbt.
Men jag skulle inte bry mig om de faktorerna i ett sånt läge, skulle bara gå hem och glatt äta min proteinkälla vilken den nu råkade vara.

mozzarn
2013-01-09, 22:18
Intresant :) men ingen som har någon källa till studer eller liknande? Någon på kolo kanske vet :)

King Grub
2013-01-09, 23:00
Det är bara vassleprotein som är riktigt snabbt. Allt vanligt matprotein är långsamt, undantaget vältuggat rött kött utan något till som ovan nämnt.

http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=9405716

http://ajpendo.physiology.org/cgi/content/full/280/2/E340

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/132/10/3228S

http://jp.physoc.org/cgi/content/full/549/2/635