handdator

Visa fullständig version : Musarm(skuldra) i 8 månader. Desperat efter hjälp


j0ppe1
2013-01-06, 17:16
Hej!
Som rubriken lyder har jag haft otroliga problem med min skuldra i snart 1 år som ger mig daglig värk vilket har resulteras i att jag har blivit väldigt psykisk stressad och faktiskt gjort mig lätt deprimerad skulle jag vilja säga.

Hur började det?
En av mina hobbys under min ungdom har varit datorsittande och gymträning. Jag snittade lätt 6-7h datorspelade med rätt dålig ergonomi. Jag tränade ca 2-3 gånger i veckan på gym med blandade övningar.
Som extra arbete en gång i veckan (ca 6h passet) jobbade jag även i kassan på en matvarubutik (detta är känt att ge stark överbelastning på axlar/skuldra)

En kombination av detta resulterade i att jag fick till en början ont i axlarna som förhoppningvis var då musarm. Eftersom jag var dum och naiv förstod jag inte allvaret och fortsatte med mina dagliga rutiner. Alltså
Skola(skrivande)+datorsittande i timmar+träning och jobb=ej bra kombination

När detta hade hållt på i ca 3 veckor bokade jag en tid hos en sjukgymnast som konstaterade att jag hade då fått musarm (överbelastning tror jag hon sa). Däremot såg hon rätt positivt på det och trodde det skulle gå över. Av henne fick jag några övningar med gummiband samt streching. Eftersom hon sa att jag kunde fortsätta med mitt vanliga liv så blev allt bara värre och värre vilket slutade med att smärtan gick ändå ner till skuldrorna. Började då gå hos sjukgymnasten där en gång i veckan och fick akupunktur.
Med tiden blev detta lite bättre och började sitta vid datan igen men efter ett tag fick jag skit ont igen och hela processen började om..

Överblick över min behandling
Stretching av och till
Akupunktur
Massage 3 ggr
Speciella övningar som ska stärka upp bland skuldror/axlar
"korrekt hållning"
Voltaren kurer på en vecka (inge resultat)
Gym 4 ggr i veckan
Nuläget
I 4 månad nu har jag knappt suttit vid datorn, max 30 min per dag. Använder Volaren gelé 23% vilket ej hjälper nåt men tar det ändå för kanske ev. dämpar inflammationen om det är någon.
Min sjukgymnast är otroligt kåt på träning men jag tror detta kan ha givit en viss negativ effekt eftersom jag hela tiden anstränger mina skuldror vilket gör att de ej hinner återhämta sig?

Anledningen till varför jag gjorde denna tråd är för att jag fan inte vet vad jag ska göra mer.. Inget hjälper. Voltarenen tar ej bort nån smärta, strechingen känns värdelös, gymmandet förvärrar det? Kan jag ha något annat som min sjukgymnast inte ser? Typ nån inklämning/irritation av nåt muskelfäste? Lr har jag en stor fet inflammation i muskeln eller är den bara kraftigt överbelastad?

Bild på vart jag har ont (smärtan hoppar runt väldigt mtk och jag har ont på Båda sidorna, höger och vänster)
http://www.ladda-upp.se/bilder/mukadobvwmryy/


All hjälp uppskattas, allt från idéer till egna erfarenheter. Säg till om jag ska förtydliga nåt!

Spettet
2013-01-06, 22:22
Varit oss en naprapat? Kan vara triggerpunkter, kan vara så att du har en stel bröstrygg som behöver mjukas upp.

j0ppe1
2013-01-07, 17:53
Varit oss en naprapat? Kan vara triggerpunkter, kan vara så att du har en stel bröstrygg som behöver mjukas upp.

Jag stretchar bröstmuskeln dagligen

Spettet
2013-01-09, 10:14
Men bara för att du stretchar en muskel så blir inte den andra mjuk, prova att gå till en naprapat och förklara dina problem.

Lychgate
2013-01-09, 10:23
Hade gissat att M. Subscapularis har triggerpunkt då det överensstämmer med smärtan beskriven på bilden. Den sitter på insidan av skulderbladet och är en av dom svårare musklerna att behandla just för dess läge.

Går du till en specialist massör för muskelproblem?

Vunnis
2013-01-09, 10:35
Håller med om att en vettig massör skulle kunna hjälpa till. Var bor du? Du skulle kunna ragga här.

KravMagen
2013-01-10, 14:47
Haft smärta i samma område som du. oftast efter långa pass vid skrivbor.

1 Kan du få ner axlarna när du sitter? Höja stolen eller sänka bordet lite.
2 Lär dig använda musen med armbågen och underarmen in mot magen. Dvs låt din musarm ligga intill magen och inte ut bredvid tangentbordet. Tangentbordet flyttar du fram något. Hängerumä?
3 Komplettera med mycket rörelse för att lösa ev spänningar.

I mitt fall blev jag i princip smärtfri efter 4-5 månader. Nu återkommer smärtan när jag fryser och drar upp axlarna en längre stund...

lycka till