handdator

Visa fullständig version : FETAOST - är det bra grejer?


flingan
2013-01-05, 22:58
Jag älskar verkligen fetaost. Men jag deffar rätt hårt just nu. Min fråga är: vad säger ni om fetaost? Är det bra grejer? Värt att lägga in i schemat?

Bred fråga, tacksam för svar. :)

Sheogorath
2013-01-05, 23:05
Bra grejor. Värt det.

tjing
2013-01-05, 23:06
Allt är relativt. Gillar du det och får in det i ditt kaloriintag så kör hårt.

Ristretto
2013-01-05, 23:09
Finns ju mager... just sayin'.

Skickat från min Lynx 5900 via Tapatalk 2

flingan
2013-01-05, 23:12
Är det värt att lägga in det tror ni? Är det någon som har näringsvärdet?

Sheogorath
2013-01-05, 23:13
Är det värt att lägga in det tror ni? Är det någon som har näringsvärdet?

Förpackningen, eller:

http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv

http://www7.slv.se/Naringssok/

Jag TROR inte att det är värt det, jag TYCKER att det är värt det.

flingan
2013-01-05, 23:18
Jag TROR inte att det är värt det, jag TYCKER att det är värt det.

Tycker du det av någon speciell anledning? :)

Sheogorath
2013-01-05, 23:19
Tycker du det av någon speciell anledning? :)

Vad är det att resonera om? Det är tillräckligt gott för att vara värt kalorierna och inte på något vis onyttigt vid normal konsumtion.

Eddie Vedder
2013-01-06, 14:26
Bra grejer. Värt.

Wormzie
2013-01-06, 14:34
Bra skit, variera med mozzarella så är du golden

Past0rn
2013-01-06, 14:37
Bra, den ända nackdelen är väl att den innehåller relativt mycket salt.

mikaelj
2013-01-06, 14:46
Salt är inte dåligt.

TomasB
2013-01-07, 10:25
Salt är inte dåligt.

Allt är dåligt i för stora mängder. :)

Åsberg
2013-01-07, 10:37
Lätt värt. Fetaost är ju sanslöst gott.

Morty
2013-01-07, 10:42
Salt är inte dåligt.

Rent av livsnödvändigt men för mycket innebär en risk och de flesta äter just för mycket. Därför kan det ju vara värt att påpeka att just fetaost är ett ganska saltrikt livsmedel.

http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/Rad-om-salt/

innebandytrollet
2013-01-07, 10:50
Vad är det att resonera om? Det är tillräckligt gott för att vara värt kalorierna och inte på något vis onyttigt vid normal konsumtion.

Vad är innebär normal konsumtion?

mikaelj
2013-01-07, 10:52
Rent av livsnödvändigt men för mycket innebär en risk och de flesta äter just för mycket. Därför kan det ju vara värt att påpeka att just fetaost är ett ganska saltrikt livsmedel.

http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/kostrad/Rad-om-salt/

Följande är trams.

"För mycket salt kan vara en orsak till högt blodtryck, vilket i sin tur ökar risken för att man ska drabbas av hjärtinfarkt, hjärtsvikt, stroke och skador på njurarna. Läs mer om salt och blodtryck på länken till höger."

nisse1976
2013-01-07, 10:56
Följande är trams.

"För mycket salt kan vara en orsak till högt blodtryck, vilket i sin tur ökar risken för att man ska drabbas av hjärtinfarkt, hjärtsvikt, stroke och skador på njurarna. Läs mer om salt och blodtryck på länken till höger."

Har du nån länk till nåt icke trams?
Alltså som visar att väldigt höga saltmängder inte kan vara skadligt för kroppen?

mikaelj
2013-01-07, 11:36
Har du nån länk till nåt icke trams?
Alltså som visar att väldigt höga saltmängder inte kan vara skadligt för kroppen?

En liten del av befolkningen är känsliga för salt.

Resterande får ökad saltretention sekundärt via insulinets påverkan på aldosteron. (Kroniskt) förhöjda insulinnivåer är associerat med hjärtsjukdom. Det är alltså inte saltet som gör det.

Min uppfattning baserat på det jag har läst. Biokemisten Robb Wolf diskuterar det också på hans radiosändning. Du kan hitta mer information här: http://robbwolf.com/2011/06/16/clearing-up-kidney-confusion-part-deux/

nisse1976
2013-01-07, 13:56
En liten del av befolkningen är känsliga för salt.

Resterande får ökad saltretention sekundärt via insulinets påverkan på aldosteron. (Kroniskt) förhöjda insulinnivåer är associerat med hjärtsjukdom. Det är alltså inte saltet som gör det.

Min uppfattning baserat på det jag har läst. Biokemisten Robb Wolf diskuterar det också på hans radiosändning. Du kan hitta mer information här: http://robbwolf.com/2011/06/16/clearing-up-kidney-confusion-part-deux/

Det enda jag hittar o salt i den texten är:
"If you get kidney stones that are from urate salts, you are likely NOT following a low-ish carb paleo diet, you likely have insulin resistance and your liver is not processing uric acid."
Denna studie (postad av Gurb för nåt år sen): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20649083 antyder mängder med risker med högt saltintag. Kan du ge nåt förslag på varför den och du har så olika åsikter?

mikaelj
2013-01-07, 14:00
Nej. Du får göra som du vill. Jag tänker inte bekymra mig det minsta om saltintaget och ytterst få andra behöver det heller.

nisse1976
2013-01-07, 14:15
Självklart får man bestämma själv vilka varningar man skall ta på allvar och aktivt anpassa sig efter. Jag var bara nyfiken då du sågade ett råd som är ganska - i min värld - vedertaget och jag inte kunde hitta någonting som motsade det i länken du postade.

mikaelj
2013-01-07, 14:22
Självklart får man bestämma själv vilka varningar man skall ta på allvar och aktivt anpassa sig efter. Jag var bara nyfiken då du sågade ett råd som är ganska - i min värld - vedertaget och jag inte kunde hitta någonting som motsade det i länken du postade.

I min värld är det inte det minsta vedertaget. Ditt ord mot mitt och jag orkar inte leta. Mekanismen är som jag beskrev den.

Undvik att bli insulinresistent så slipper du högt blodtryck.

Fuark
2013-01-07, 14:27
det är good shit mannen!