handdator

Visa fullständig version : Tråd ang. Personal organizer software/app


olwe
2012-12-03, 08:38
Hej!

I denna tråden diskuterar vi software och möjligtvis andra lösningar för att organisera våra liv. Det finns flera appar och program som hjälper dig med att organisera möten, födelsedagar, to-do-listor m.m.. Några har journaler man kan skriva i samma program och det finns säkert fler funktioner som är riktigt smidiga att ha för att få jobb och fritid att flyta på bra.

Relevant är vilka funktioner som programvaran har samt över vilka plattformar den fungerar. Kanske är det något som jag inte ens tänkt på som är viktigt och skulle göra livet lättare...

Vad använder ni? Har ni några tipps?

olwe
2012-12-03, 08:49
Jag är själv ute efter ett program till min PC. Problemet är att jag använder win7 för tillfället men förmodligen kommer uppgradera till win8 inom en relativt snar framtid. Dessutom är det ju en klar (kanske kompromisslöst nödvändig) fördel om den kan synkronisera till telefonen (ej klart om jag kommer använda winp8 el android) . Det är med andra ord viktigt att veta över vilka maskiner den kan synkronisera.

Jag vill följa upp specifika projekt genom programvaran också så en simpel kalender är inte tillräcklig.

Jag tittade precis på detta program:

http://www.avisoft.co.uk/Organizer/Organizer.htm

Men det är ju inte så troligt att det kommer gå att använda via någon telefon. När man väl börjar fylla sin organizer med information så vill man ju gärna att den ska överleva en bit in i framtiden eftersom man ju ändå lägger ner mycket tid på det och inte vill vara tvungen att sätta sig och organisera om igen.

För internettrafiken tycker jag att en RSS-feedreader av något slag är sjukt smidigt. Jag använder detta program:

http://www.feeddemon.com/

Det fungerar bra! Har nyligen bytt till detta från ett annat program så det kanske kommer upp saker jag stör mig på. Jag tycker att det är bättre än www.google.com/reader