handdator

Visa fullständig version : Stabilisering av ländrygg. Någon kunnig?


mixedskills
2012-11-29, 22:28
God afton!

Jag har ett diskbråck i ländryggen (centralt i L5 S1).
Var i våras till en sjukgymnast som bl.a rekommenderade pilatesboll samt annat. Inga framsteg på ett halvår, så jag beställde tid till läkare för att jag ville försöka få till en operation. Blev då röntgad (igen) och sen skickad vidare till en ryggspecialist. Fick där veta att pilatesboll är det sista jag ska göra, då jag är lite svankryggig.
Har nu här en remiss till sjukgymnast som säger: "Inlärning av hemprogram att göra 3 ggr/dag (spec. abd muskler). Ej extensionsövningar, ej pilatesboll".

Vad skulle nu rekommendera? Crunches var ju något spec. läkaren själv tog upp så det är självskrivet, men mer än det då? Jag ska ju öht knappt ens sträcka på ryggen lät det som: "sitt som en 'hösäck'" rekommenderades jag.

Har en del känselbortfall i ena benet efter en släng av Ischias förra sommaren, tränade hela våren för att råda bot på detta enl sjkgymn program, hände inte ett skit där heller. Finns det något hopp öht om bättring där? Lät iaf verkligen inte så på min gamla sjkgymnast.
Detta tär på mig enormt mycket. Något tips om vad jag kan prova? Akupunktur skulle tydligen inte vara någon idé iaf.

Av olika anledningar så vill jag inte ge mig iväg till till någon sjukgymnast, utan hoppas på bra svar här :)

Lychgate
2012-11-29, 22:38
Benlyft lär även inte lägga påtaglig anstränging av ryggen.

Gällande ischias kan det eventuellt underlättas genom massage av M. Piriformis. Det händer att ichiasnerven klämms av den.