handdator

Visa fullständig version : Före efter tillagning


94jeppe
2012-11-22, 20:14
När jag räknar kcal har jag tidigare utgått ifrån innehållsförteckning men vägt efter tillagad form, hur gör ni?
Ska jag räkna bort kcal efter tillagningen?

King Grub
2012-11-22, 20:15
Energiangivelserna gäller alltid otillagad vara, om annat inte uttryckligen anges.

94jeppe
2012-11-22, 20:16
Men vad ska jag utgå ifrån då jag lagar ex 10% köttfärs med tar bort från stekpannan mycket av de fett som kommer ut?

King Grub
2012-11-22, 20:17
Väg innan tillagning.

94jeppe
2012-11-22, 20:22
Fettet försvinner ju... nötfärs 149kcal/100g men under stekningen använder jag sked för att ta bort så mycket fett som möjligt. Men du utgår fortfarande ifrån ursprunget?

vicarious
2012-11-22, 20:52
Fettet försvinner ju... nötfärs 149kcal/100g men under stekningen använder jag sked för att ta bort så mycket fett som möjligt. Men du utgår fortfarande ifrån ursprunget?

Väg fettet som blir kvar i pannan om du tycker det är viktigt. Du kan räkna med att varje gram fett ger ca 9 kcal.

Westan
2012-11-22, 21:30
Fettet försvinner ju... nötfärs 149kcal/100g men under stekningen använder jag sked för att ta bort så mycket fett som möjligt. Men du utgår fortfarande ifrån ursprunget?

Det är så "alla" räknar.

cero
2012-11-22, 22:41
Strunta i att räkna kalorier. Helt onödigt.

cero
2012-11-22, 22:55
... enligt mig.*

Innan någon hoppar på mig. :D

nitz
2012-11-22, 23:17
... enligt mig.*

Innan någon hoppar på mig. :D

Jag föredrar själv att inte heller räkna kcal :)
Men OT, så skulle jag inte börja pilla med "Hur mycket fett som kan försvinna" siffror... Känns onödigt :)

Sportfiskaren
2012-11-23, 07:06
Fettet försvinner ju... nötfärs 149kcal/100g men under stekningen använder jag sked för att ta bort så mycket fett som möjligt. Men du utgår fortfarande ifrån ursprunget?

Räkna in det i felmarginalen. Det är ju praktiskt taget omöjligt att beräkna exakt hur mycket kalorier man stoppar i sig.

Du får nöja dig med en estimering helt enkelt.

Pretorian
2012-11-23, 07:52
Nöj dig med att räkna på maten innan tillagning och strunta i att väga fettet du tar bort med sked. (Så tycker jag innan någon hoppar på mig).

massakay
2012-11-23, 08:57
Vätskan som blir kvar brukar inte helt enbart innehålla fett, så det blir nästan omöjligt att räkna ut.... Räkna på innan tillagning

Reaper123
2012-11-23, 11:42
Alltid klurigt när det kommer till proteinkällor med "mycket" fett då det bevisligen släpper ur sig vätska, men jag har aldrig räknat av något utan sett till att äta upp det jag tillagat och nöjja mig så!

Är ju betydligt enklare att räkna på tex kycklingfilé före vs efter tillagning då det är så gott som enbart kcalfri-vätska den släpper, något jag själv gjort ganska säkra test på Lidls filéer då jag hade en släng av optio-nojja och brukar ibland använda denna "faktor" om jag fryst in tillagade och vill få skaplig koll på hur mkt protein jag nu har på tallriken ;)