handdator

Visa fullständig version : hur tillaga tonfisk?


pilt77
2004-02-05, 21:42
går den att äta rå? ellet ska den tillagas på nåt sätt?
ge mig gärna lite enkla recept som inbte innehåller så mycket saker, lätt och snabbt ska det vara

Ervin
2004-02-05, 21:47
tonfiskssås med krossad tomat kan ha till pasta.

1 burk tonfisk
1 burk krossade tomater
halv lök
ett par vitlöksklyftor
kryddor

du stoppar ner allt i en kastrull sen kan du ha det på lågt värme bara så det blir varmt och du blandar det också :D
Ganska så gott faktiskt o går på typ 1 min :D eller ja nu överdriver jag :D hjehe

och så linfröolja efter att du är klar med det ifall du vill ha fett.

pilt77
2004-02-05, 21:54
låter ju helt ok. ska testat imorgon

Andyh
2004-02-06, 00:35
Originally posted by pilt77
går den att äta rå? ellet ska den tillagas på nåt sätt?
ge mig gärna lite enkla recept som inbte innehåller så mycket saker, lätt och snabbt ska det vara

rå? menar du verkligen rå tonfisk eller är det sån i burk du menar?
om det är burktonfisk(abbas eller icas) så är detta mitt favvorecept

1burk tonfisk
1burk majs och paprika
300-400 gram keso
lagom mkt pasta jag brukar ta 100-150g okokt

koka pastan
skölj pastan i kallt vatten
rör ihop tonfisk, majs, keso och pasta
krydda med goda kryddor(t.ex grillkrydda eller kanske bara salt och peppar)

man kan variera sig i oändlighet genom att byta tonfisk mot kyckling och/eller pasta mot ris samt att man har i andra grönsaker

King Grub
2004-02-06, 09:30
Tonfisk i burk är inte "rå".

Muaytudd
2004-02-25, 21:43
Om du köpt typ patayatonfisk som inte är den goaste så kommer ett miniteps här:


Du behöver


1 Skabbig tonfisk

2 Cocosflingor



Skölj tonfisken under kallt rinnande vatten (för att få bort den salta smaken)


Pressa ut vattnet.


Lägg i en skål.

Häll över ngn matsked med cocosflingor

Rör om ordentligt sä att tonfisken finfördelas (om den nu inte var det från början) och blandas ordentligt med ingrediens nummer två.

Servera till lite klibbris som har lite soja på sig.


Ok kasst fet i flingorna, men det är ju inga mängder.

Det smakar gott och ser till och med ganska snyggt ut.

abjorn
2004-02-25, 21:51
Originally posted by Muaytudd
Om du köpt typ patayatonfisk som inte är den goaste så kommer ett miniteps här:


Du behöver


1 Skabbig tonfisk

2 Cocosflingor

...

Ok kasst fet i flingorna, men det är ju inga mängder.



ne, 2 cocosflingor är nog ingen fara ;):angel:

Muaytudd
2004-02-25, 21:55
Originally posted by abjorn


ne, 2 cocosflingor är nog ingen fara ;):angel:


:D

adeleine
2004-02-26, 10:33
jag äter den som den är....direkt ur burk...

annars så kan man ta det i stekpanna+mjölk+rödlök+salt/peppar/curry....

ingen gourmet men godare än direkt ur burken.....;)

Majsan
2004-02-26, 10:51
1 burk tonfisk
1 burk lättkesella
hackad lök
curry

fräs lök och tonfisken i en stekpanna..
krydda med curry..
låt det svalna en stund innan du har i kesellan.

servera till pasta :eating:

Sparrisen
2004-02-26, 22:02
Koka ris och skölj 2 tomater. Tillsätt burktonfisk. Avnjut med ett stort glas vatten.

Danny
2004-02-27, 03:41
Hade samma problem med vad man skulle äta tonfisk till, sen frälstes jag:

1 burk tonfisk
1dl ris
2 tomater

1. Koka ris, krydda efter smak, buljong ett måste...
2. blanda ris med tonfisk ("rå")
3. Skär ner tomaten i ett par bitar
4. ÄÄÄÄÄTTTT

Sparrisen
2004-02-27, 10:16
Originally posted by Danny
Hade samma problem med vad man skulle äta tonfisk till, sen frälstes jag:

1 burk tonfisk
1dl ris
2 tomater

1. Koka ris, krydda efter smak, buljong ett måste...
2. blanda ris med tonfisk ("rå")
3. Skär ner tomaten i ett par bitar
4. ÄÄÄÄÄTTTT

påminner en aning om vad jag skrev... ;)

1 dl ris!?!?!

Cilia
2004-02-27, 12:49
men om det nu är rå tonfisk han menar så tycker jag att den bäst tillagas genom att grillas.

Grilla den snabbt på varje sida med bara salt och peppar på är väldigt gott.
Den är fast i konsistensen så nästan som en köttbit och när den är "klar" så är den fortfarande väldigt rosa inuti som rå.

Tigerkotten
2004-02-29, 04:27
gjorde min såhära.
kokar upp pastan,
skär upp 1 gul lök, sedan fräser den i stekpannan.
sedan 1burk krossade tomater.
1burk majs
2burkar tonfisk
1burk champinjoner(vet ej hur nyttig detta e, så svar tack :) )
sedan fixar så det blir varmt och allt sådant, sedan mixar ihop allt i kastrullen där pastan var, skär i kastrullen e ett tips samtidigt.. :) vart iaf gott :)

kharon
2004-02-29, 06:46
Originally posted by Tigerkotten

1burk champinjoner(vet ej hur nyttig detta e, så svar tack :) )


Inget fel på svamp!

Danny
2004-02-29, 17:22
Originally posted by SwedeForce


påminner en aning om vad jag skrev... ;)

1 dl ris!?!?!

hehe, oj oj, lessen mannen, va inte meningen, var så inne på att svara fö att ja hade samma problem, men det är ett grymmt recept måste du medge

1 dl ris fö tonfisk e deffmat för mig, så då ska kolisarna ner... :thumbup:

Sallae
2004-02-29, 23:42
Men tonfisk e vell skitbra mat i alla väder ?!? :kickass:

Tom BAK
2004-03-01, 03:22
Stek på tillsammans med wokgrönsaker och krydda, servera med ris. Yumma yumma :eating:

bubbleman
2004-03-01, 22:19
Enklaste sättet att förtära tonfisk, öppna burken ät med gaffel och svälj ned med minimjölk... Fint godnattmål:=)

charmed
2004-03-04, 13:52
I go paulun style ....


Häll ner lite sesamolja i bottenpå en kastrull. Värm upp och fräs en gul lök där en snabbis sen häll i en burk krossade tomater och tonfisk och krydda efter behag (mycket salt och peppar). Sen rör du om medans det puttrar lite, servera med ny kokt pasta ^^

foo
2004-03-09, 21:10
vågar man dela med sig av sitt gourmetrecept?

1 burk tonfisk (häll av en hel del vätska)
1 sked majonäs
2 skedar gräddfil alt. lätt creme fraiche
1 liten rödlök (finhackad)
1 litet äpple finhackat (helst golden delicious)
salt
peppar

Allt ska blandas i en skål och stälas i kylskåpet en stund

Koka skruvpasta

Servera dne nya varma pastan med en grov skopa tonfiskröra...

VARNING!! Röran tar slut väldigt fort :eating: