handdator

Visa fullständig version : Axelproblem!


Benkei
2012-09-25, 13:43
Tja.
Har under mina 20 år på nacken lyckats skada vänster nacke(trapezius) 3 gånger.
De två första gångerna var bara sträckningar alt nackspärr under mina tidiga tonårs liv som kom helt oväntat, det 3e kom förra sommaren då jag hjälpte farsan med att flytta lite saker. Jag vet inte vad som hände men den kändes "uppblåst" och värkte som fan i 1-2 månader och var hos vårdcentral o kiropraktor nån gång ang smärtan.

Har gymmat fram och tillbaka under åren (inte så seriöst) och har börjat gymma nu ett tag igen men märkte snabbt att vänster axeln har sjukt mycket sämre flexibilitet och har gjort massa olika stretchningar för att kanske lösa detta, men får knappt några resultat.

Förutom det så ignorerar kroppen min vänstra axel över huvud taget!

Om jag försöker göra axel press knakar det i axeln under varje rep o det känns bara i nacken(övre trapezius) medan på höger axel känns det som det ska göra - i axeln! Alla typer av axel lyft känns nästan bara i nacken för vänster!
Förövrigt känns vänster trapezius väldigt tight och hela vänster sida av ryggen är större än höger medan vänster axel är liten och svag.

Har även märkt att på slutet av vänster nyckelben sticker benet upp en aning mer än på höger, samt tror jag att vänster skulderblad sitter högre upp än höger också och det kan kännas lite "konstigt" i vänster skulderblad när man rör armen på vissa sätt.


Förstår att detta är ett seriöst problem men vet inte riktigt vart jag ska vända mig.
Tyckte varken vårdcentralen eller kiropraktorn hjälpte så mycket förra gången.

Hittade; http://specialist.se/
någon som har erfarenhet av detta? 950kr för 30 min låter ganska dyrt men klart värt om de kan göra något åt mitt problem.


Vad tror ni det kan vara för problem?
Kan väll va allt imellan obalanserade muskler till höft problem nästan känns det som?
Nyckelbenets placering som skapar problemet? Skulderbladen? Framåt/bakåt roterande axel?
Kan tänka mig att vänster trap går i högvarv iaf.



edit: kan tillägga att biceps o triceps får mycket bättre pump i höger än vänster om det har något att göra med mitt problem