handdator

Visa fullständig version : Rehabträning!!


peter0
2012-09-24, 16:50
Tjena allihopa .

Drar en kort berättelse om min skada.
Spelade fotboll och tennis tills jag var 14 år då jag drog av korsbandsfästerna .. la ner med både tennis och fotboll. Gjorde en knäeoperation men 4-5 månader efter var ja dum nog att börja trixa på en idrottslektion och skadade mig igen men det var tydligen inte så allvarligt så där räckte det med gips i 4 veckor.
Tog aldrig rehaben så jätte seriöst . fått lite smärtor genom åren .. Inte för att vara kaxig eller ngt men jag var en rätt stor talang i fotboll men jag beslutiade mig ändå att lägga av
.. Men nu vill jag ta upp det igen då jag saknar det verkligen , jag är idag 19 år . Så jag ska operera mig snart då enligt läkaren det faktist inte har läkt helt och hållet..

Så jag undrar var man kan få tag på absoluta rehabspecialister gärna någon som jobbat med profesionella fotbollspelare . Kan funka i utlandet också .

Ha de gott /Peter

Donkey Kong
2012-09-25, 08:03
Tråkigt att höra.
Sjukgymnast / idrottsläkare kan jag tänka mig att du skulle må bra av. Det handlar misstänker jag, om att stärka musklerna kring knäet, men de bästa övningarna för din speciella skada vet jag ej.

Börja med att kolla sjukgymnaster och kanske gym omkring dig och börja höra dig för vilka som är bra. Troligen har de lokala fotbolls/basket/hockeylagen koll på detta också.

Jag tänker också att din läkare borde kunna rekommendera/skicka dig vidare till en sjukgymnast/rehabmänniska, men vet ej hur det går till exakt.

Skriv vilken storstad du är närmast så kanske folk i närheten kan tipsa också?