Holabandola
2012-09-23, 11:14
Noterade nu till lunch att Lidls mjölk är varken berikad med A- eller D-vitamin.
Är detta bra eller dåligt?
Varför berikar man mjölken, är det för att främja folkhälsan, eller försvinner A- respektiva D-vitamin i pastöriseringen?
Rent spontant känns det bra att deras mjölk inte är berikad, men jag vet inte, därav min fråga.
Mjölken är från svenska gårdar och är enligt min smak den bäst smakande mjölken faktiskt. Mild, rund och nästan lite gräddig smak. Inte som vissa andra märken som kan smaka hårt och plastigt (om det nu går att beskriva en mjölksmak).
http://www.lidl.se/static_content/lidl_se/images/mjolk4_nybild.jpg
Är detta bra eller dåligt?
Varför berikar man mjölken, är det för att främja folkhälsan, eller försvinner A- respektiva D-vitamin i pastöriseringen?
Rent spontant känns det bra att deras mjölk inte är berikad, men jag vet inte, därav min fråga.
Mjölken är från svenska gårdar och är enligt min smak den bäst smakande mjölken faktiskt. Mild, rund och nästan lite gräddig smak. Inte som vissa andra märken som kan smaka hårt och plastigt (om det nu går att beskriva en mjölksmak).
http://www.lidl.se/static_content/lidl_se/images/mjolk4_nybild.jpg