handdator

Visa fullständig version : Lutande bänk vs lutande hantelpress, skonsammast för delta?


Graafen
2012-09-08, 11:30
Har på senaste tiden börjat få en liten obehaglig känsla i vänstra främre delta vid lutande bänkpress i smith. Tänkte bara höra om lutande hantelpressar är skonsammare eller om det går jämnt ut?

Dribinho
2012-09-08, 11:43
Är ganska säker på att i princip alla fria pressövningar är skonsammare än pressar i smithen i långa loppet (fri, naturlig bana gentemot fixerad bana).
Under förutsättning att du har duglig teknik.

exevision
2012-09-08, 11:44
Du tror inte det beror på svaghet i bakre cuffen/axel?

Graafen
2012-09-08, 18:48
Ingen aning faktiskt. Någon som kan mer specifikt om detta?

Loke
2012-09-08, 20:16
Hittar man en bra sjukgymnast så kan man få hjälp med detta för typ en hundring, lätt värt. Annars får man nöja sig med generella råd från folk som haft liknande problem:

Kort sagt så är nog hantelpress mer skonsamt och att dra in armbågarna mot kroppen hjälper också. Utöver det handlar det om att bli stark i vissa stabiliserande muskler, och det handlar då ofta om utåtrotationer. Kan nog vara en idé att ta det lugnt med bänkandet (dvs bänka inte alls om det gör ont) tills det blivit bättre. I min erfarenhet blir man hur som hellst inte starkare om man bänkar när det gör ont, så man förlorar knappast något på det. Det kan även vara inåtrotationer. Gör man någon av dessa strikt och ordentligt så kan man dessutom själv upptäcka var man är svag, det kan vara bra att veta.