handdator

Visa fullständig version : Lågkalorikost och livslängd


AronP
2012-08-30, 09:45
För ett bra tag sen så slängde Grub upp en studie om att apor på en lågkalorikost levde längre än deras vänner som levde normalt. Det verkar som om dom resultaten ifrågasätts nu.

http://www.nytimes.com/2012/08/30/science/low-calorie-diet-doesnt-prolong-life-study-of-monkeys-finds.html?smid=pl-share

Grub har säkert dom nya studierna.

Länge leve bulken! :D

tjing
2012-08-30, 10:27
Oh, intressant.

Dock så var ju aporna som åt mindre överlag friskare; de hade t ex mindre cancer, vilket ändå får räknas som livskvalitet.

Dr. Mattson, who is 5-foot-9 and weighs 130 pounds, skips breakfast and lunch on weekdays and skips breakfast on weekends.

“I get a little hungry,” he acknowledged. “But we think being hungry is actually good.”

Det tror jag också. Det håller igång dopaminerga neuroner i olika delar av hjärnan.

smeander
2012-08-30, 14:34
Vad räknas som en lågkalorikost egentligen? Bara ett underskott eller går det en gräns för vad som är en lågkalorikost nånstans? Om jag ligger på underskott när jag äter 4500Kcal räknas det som en lågkalorikost?


Sent from a cordless device.

Doctor Snuggles
2012-08-30, 15:20
Jag är intresserad av makronutrientfördelningen, och hur man motiverar att man inkluderade alla döda apor (ska man räkna med apor som dör av infektioner t.ex?). Hos människor har t.ex. ett lägre proteinintag varit en hypotetisk förklaring till eventuella fördelar av CR.
Bulk verkar i vilket fall inte vara en bra idé. Den tidigare, positiva, studiens kontrollgrupp fick äta så mycket de ville, vilket denna kontrollgrupp inte fick.

Doctor Snuggles
2012-08-30, 15:22
Vad räknas som en lågkalorikost egentligen? Bara ett underskott eller går det en gräns för vad som är en lågkalorikost nånstans? Om jag ligger på underskott när jag äter 4500Kcal räknas det som en lågkalorikost?


Sent from a cordless device.

Det räknas relativt kaloribehovet för en normalviktig (för ens längd?) individ, har jag för mig.

tjing
2012-08-30, 16:44
Underskott brukar väl räknas som 20-50% mindre än kcal-balans i de här sammanhangen.

Kanske blir det mindre sjukdom ju mindre kcal man äter (inom rimlighetens gränser), men sweet-spoten ligger nog någonstans kring -30% kcal per dag om man ska orka leva en aning också.

Mmjo, bulk är ingen hit på så sätt.

tjing
2012-08-30, 17:16
Det finns ju rätt robusta bevis för dess effekter hos väldigt många djurarter. Möss t ex lever längre ju mindre de äter enligt en linjär kurva vilket hintar om att total fasta ibland sannolikt är väldigt nyttigt när det kommer till åldrande. Men då snackar vi nog kanske fastor på uppåt ett dygn eller mer.

En intressant sak är att även hos möss som är genetiskt modifierade för att ha en kortare livslängd och andra djur som redan har relativt lång livslängd, ökar kalorirestriktion livslängden.

En stor del av ökningen av livslängden beror för övrigt på mindre cancerincidens.