handdator

Visa fullständig version : Göra sås av kesella? hjälp med "bra" såser!


takan1
2012-08-28, 22:22
Hej! behöver hjälp med sås till maten. Vet inte vad jag ska köra på när jag tex äter kyckling med ris. Brunsås, bearnaise o sånt är väl "onyttigt"? mkt fett o sånt?

hur gör ni era såser? Har en burk kesella. Kan man göra typ någon sås av det? Hur använder ni kesella?


tack!

Jeml
2012-08-28, 22:29
Hej! behöver hjälp med sås till maten. Vet inte vad jag ska köra på när jag tex äter kyckling med ris. Brunsås, bearnaise o sånt är väl "onyttigt"? mkt fett o sånt?

hur gör ni era såser? Har en burk kesella. Kan man göra typ någon sås av det? Hur använder ni kesella?


tack!

tzatsiki på kesella är fint, till 250g tar man 2 vitlöks klyftor och river i lagom mkt gurka. krydda med salt peppar (och dill).

annars kan man ta en burk mini keso till maten som sås också det är gott :)

köp matlagningsgrädde (4%) så kan du göra brun sås eller currysås eller vad du nu vill som är kcal snål. 60kcal/100ml.

Rolv
2012-08-28, 23:53
Kvarg, mjölk, vatten, italiensk salladskrydda, (pesto om du vill). Går kanske utan mjölk också. Salladskryddan bör ju gå att byta ut mot annan krydda/dippmix/kryddmix/dressingmix. Bara att laborera. Jag har alltid ätit denna såsen kall.

strikt
2012-08-29, 00:06
kvarg vatten och lite örtsalt i och doppa lax/potatisen i.

Lyxa till det med finhackad gul lök/vitlök och blanda hejvilt.

unsuspected
2012-08-29, 01:10
Kvarg och pepparrot tycker jag är en höjdare. Lite vatten om du vill ha den mer såsigare :)

Tacos
2012-08-29, 09:40
Kolla här (http://www.lindahlsab.se/recept/saaser-och-roeror/saaser-och-dressingar.aspx) och bytt ut Yoghurt mot kvarg

ATJL
2012-08-29, 16:39
Dijonsenap och svartpeppar!

Alfers
2012-08-31, 10:23
Kvarg och ajvar relish 50/50 ger en bra bas till kebabsås.
Justera efter smak med tex vitlök, chili, limejuice, salt och peppar

Applet
2012-09-01, 18:51
Kvarg + pesto. Jättegott till lax eller kyckling! :)

Therese
2012-09-02, 19:00
Kvarg
Sötsur thai sås
Vitlök