Visa fullständig version : Göra sås av kesella? hjälp med "bra" såser!
Hej! behöver hjälp med sås till maten. Vet inte vad jag ska köra på när jag tex äter kyckling med ris. Brunsås, bearnaise o sånt är väl "onyttigt"? mkt fett o sånt?
hur gör ni era såser? Har en burk kesella. Kan man göra typ någon sås av det? Hur använder ni kesella?
tack!
Hej! behöver hjälp med sås till maten. Vet inte vad jag ska köra på när jag tex äter kyckling med ris. Brunsås, bearnaise o sånt är väl "onyttigt"? mkt fett o sånt?
hur gör ni era såser? Har en burk kesella. Kan man göra typ någon sås av det? Hur använder ni kesella?
tack!
tzatsiki på kesella är fint, till 250g tar man 2 vitlöks klyftor och river i lagom mkt gurka. krydda med salt peppar (och dill).
annars kan man ta en burk mini keso till maten som sås också det är gott :)
köp matlagningsgrädde (4%) så kan du göra brun sås eller currysås eller vad du nu vill som är kcal snål. 60kcal/100ml.
Kvarg, mjölk, vatten, italiensk salladskrydda, (pesto om du vill). Går kanske utan mjölk också. Salladskryddan bör ju gå att byta ut mot annan krydda/dippmix/kryddmix/dressingmix. Bara att laborera. Jag har alltid ätit denna såsen kall.
kvarg vatten och lite örtsalt i och doppa lax/potatisen i.
Lyxa till det med finhackad gul lök/vitlök och blanda hejvilt.
unsuspected
2012-08-29, 01:10
Kvarg och pepparrot tycker jag är en höjdare. Lite vatten om du vill ha den mer såsigare :)
Kolla här (http://www.lindahlsab.se/recept/saaser-och-roeror/saaser-och-dressingar.aspx) och bytt ut Yoghurt mot kvarg
Dijonsenap och svartpeppar!
Kvarg och ajvar relish 50/50 ger en bra bas till kebabsås.
Justera efter smak med tex vitlök, chili, limejuice, salt och peppar
Kvarg + pesto. Jättegott till lax eller kyckling! :)
Kvarg
Sötsur thai sås
Vitlök
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.