handdator

Visa fullständig version : Maxtemp för aspartam i bak...?


HardAsHell
2012-08-27, 13:12
Ska göra egna proteinbars, och de ska gräddas i 160 C "tills de fått bra färg" (?!).

Vet att aspartam blir dåligt, samt ohälsosamt(?), vid upphettning ... Men när?
Funkar det vid 160 C måntro?

vicarious
2012-08-27, 16:37
Snabb googling gav mig svaret 180 grader. Vet dock inte om det stämmer. Jag brukar göra bakverk på 175 grader med aspartamsötat strö och upplever aldrig någon bismak.

älskarcola
2012-08-27, 17:10
dat thread name

King Grub
2012-08-27, 17:48
Det blir inte ohälsosamt, bara förlorar sötman.

HardAsHell
2012-08-27, 20:12
Grub: har för mig jag ögnat en studie som visat cancerogena effekter vid upphettning (?). Kan blanda ihop dock.

Sverker
2012-08-28, 17:43
Aspartam faller sönder vid upphettning. Men jag ser inte varför det skulle bildas några cancerogena ämnen.

Aspartam består av aminosyror och uppenbart bildas inte extremt cancerogena ämnen vid bakning, utan aspartam. Det bildas brunfärgningsprodukter på ytan men inte mycket mer.

Nutrid
2012-08-28, 21:09
Trådnamnet kan missuppfattas.

Nikodemus
2012-08-29, 08:53
Trådnamnet kan missuppfattas.

haha håller med. jag va nära på att gå in och skriva nåt i stil med "varför ska du stoppa in aspartam i baken? det finns ju bättre alternativ..."

..... fan nu skrev jag det