handdator

Visa fullständig version : Vitt Bröd


Mac
2004-02-02, 11:39
Har en fråga om vitt bröd..!

Vilken av dessa två är bäst efter träning?

1/
Pågen Aptita

Pågen Aptita är bakat med surdeg som gör det till ett unikt toastbröd med extra fyllig och god smak. Vi har valt att göra det osötat för den friska naturlighetens skull. Det här är ett härligt gott bröd som passar bra både till frukost eller som matbröd till en förrätt med t ex tomatsallad, rödlök och olivolja. Pågen Aptita är ett välgräddat och saftigt toastbröd på nytt sätt.


Ingredienser
vetemjöl, vatten, siktat rågmjöl, surdeg på vete 8%, jäst, vegetabiliskt fett av raps (delvis härdat), vetegluten, salt, socker (endast som jästnäring), förjäst vetemjöl, durumvetemjöl, vallmofrö, mjölbehandlingsmedel enzym (amylaser).

Näringsvärde per 100 g
Energi 1000 kJ
240 kcal
Protein 9,0 g
Kolhydrater 44 g
varav sockerarter 2,5 g
Fett 2,5 g
varav mättat fett 0,4 g
Kostfiber 4,5 g
Natrium 0,5 g
0,5 g natrium motsvarar 1,3 g koksalt

Vikt per förpackning 700 g

2/
Pågen JätteFranska

Pågen JätteFranska är ett stort, härligt rostbröd. Färska ägg i degen gör att skivorna blir vackert gyllenbruna och härligt frasiga. Det är praktiskt att förvara Pågen JätteFranska i frysen. Plocka fram det antal skivor som går åt vid varje tillfälle och stoppa direkt i brödrosten. Bekvämt och väldigt gott!

Ingredienser
vetemjöl, vatten, vegetabiliskt fett av raps (delvis härdat), maltvinäger, jäst, socker, salt, ägg 1%, druvsocker, mjölbehandlingsmedel enzymer (amylaser)

Näringsvärde per 100 g
Energi 1000 kJ
240 kcal
Protein 8,5 g
Kolhydrater 45 g
varav sockerarter 2,5 g
Fett 3,0 g
varav mättat fett 0,5 g
Kostfiber 3,5 g
Natrium 0,4 g
0,4 g natrium motsvarar 1,0 g koksalt

Vikt per förpackning 1000 g


Eller rekommenderar ni nått annat vitt bröd?

King Grub
2004-02-02, 11:53
Efter träning: alternativ 2. Annars nummer 1.

Mac
2004-02-02, 12:11
varför just nr 2 efter träning?

King Grub
2004-02-02, 12:13
Du vill väl ha högt GI efter passet? Då passar det väl inte lika bra med GI-sänkande surdeg?

z_bumbi
2004-02-02, 12:15
Alt ett innehåller surdeg och siktat rågmjöl får därför lägre gi.

Jag skulle välja det bröd som är godast med marmelad på. :D

Mac
2004-02-02, 22:05
Har ni några andra märken på vitt bröd som ni rekommenderar? och som ä bättre än alternativ 2!

Mac
2004-02-03, 09:05
Har ni några andra märken på vitt bröd som ni rekommenderar? och som ä bättre än alternativ 2!

z_bumbi
2004-02-03, 09:38
Alt 2 är ju bra efter träningen men menar du smakmässigt eller?

Tekakor är min favorit i så fall.

King Grub
2004-02-03, 11:59
Skogaholmslimpa! Och nybakade småfrallor, som fortfarande har ett "frasigt" skal och är alldeles degigt varma inuti. :eating:

Mac
2004-02-03, 15:58
ok!!

men va inte tekakor insmorda med lite fett och de sänker väl gi vad jag har förstått?

King Grub
2004-02-03, 16:09
Ja. Men du skrev inte att du avsåg efter träningen; du definierade inte "bättre".

Allt vitt bröd av typen franskbröd har ett GI på 100 eller alldeles däromkring. Märke spelar mindre roll.

z_bumbi
2004-02-03, 16:18
Originally posted by Mac
ok!!

men va inte tekakor insmorda med lite fett och de sänker väl gi vad jag har förstått?


Så brukar inte jag göra tekakor men det kanske de gör på fabriken.
Sen är ju frågan om det spelar så stor roll i längden.

Mac
2004-02-03, 18:29
OK....då vet jag..;)

Men jag har en fråga till //

2 skivor av Pågen JätteFranska väger ca 70g.....räcker det då för mig som väger 65 kilo att inta proteindrink + 2 skivor(70g) av detta bröd direkt efter träning? för 70g snabba kolhydrater räcker väl direkt efteråt för min vikt eller?

King Grub
2004-02-03, 18:36
Originally posted by Mac
OK....då vet jag..;)

Men jag har en fråga till //

2 skivor av Pågen JätteFranska väger ca 70g.....räcker det då för mig som väger 65 kilo att inta proteindrink + 2 skivor(70g) av detta bröd direkt efter träning? för 70g snabba kolhydrater räcker väl direkt efteråt för min vikt eller?

Den kolhydratmängden låter vettig... men för att få i dig 70 gram kolhydrater får du äta cirka 160 gram av brödet. 100 gram av det brödet innehåller 45 gram kolhydrater. Strax över 4 skivor, alltså.

Mac
2004-02-03, 19:19
ok...man tackar man tackar...KING GRUB--!

Pdaddy
2004-02-03, 20:17
Faaan va frestad man blir...

Nu blev ja riktigt sugen på rostad macka me marmelad och ost :eating: *muuuums*

M

Crystal
2004-02-03, 21:13
Originally posted by Pdaddy
Faaan va frestad man blir...

Nu blev ja riktigt sugen på rostad macka me marmelad och ost :eating: *muuuums*

M

Tag en frukt! :hbang: