pneumatic
2004-02-02, 00:31
Hejsan Alla!
Har just inlett min första vecka med att räkna ut mina dagliga E%-,kalori-, protein-, kolhydrat- och fett-värden. Därför att jag vill ha en ganska "exakt" siffra om vart jag ligger.
Det tar en jävla tid, iaf nu i början. Sedan blir det mer till att kopiera lite värden, då frukosten är "ganska" monotom. Gröt är livet. :eating:
Nu till frågan.
Sallad, tomat, gurka, linsgroddar etc. innehåller ju till största delen vatten och därför blir kolhydrat-/protein-/fett-nivåerna otroligt låga. Självklart skall jag stoppa i mig dem endå, då de innehåller rikligt med antioxidanter, mineraler och vitaminer.
Men är det verkligen värt att ta med dem i beräkningarna, då de knappt bidrar med något extra i min k-/p-/f-/kalori-/E%-mängd?
Skall jag vara petig? Eller skall jag "se mellan fingrarna"?
mvh
/Henrik
Har just inlett min första vecka med att räkna ut mina dagliga E%-,kalori-, protein-, kolhydrat- och fett-värden. Därför att jag vill ha en ganska "exakt" siffra om vart jag ligger.
Det tar en jävla tid, iaf nu i början. Sedan blir det mer till att kopiera lite värden, då frukosten är "ganska" monotom. Gröt är livet. :eating:
Nu till frågan.
Sallad, tomat, gurka, linsgroddar etc. innehåller ju till största delen vatten och därför blir kolhydrat-/protein-/fett-nivåerna otroligt låga. Självklart skall jag stoppa i mig dem endå, då de innehåller rikligt med antioxidanter, mineraler och vitaminer.
Men är det verkligen värt att ta med dem i beräkningarna, då de knappt bidrar med något extra i min k-/p-/f-/kalori-/E%-mängd?
Skall jag vara petig? Eller skall jag "se mellan fingrarna"?
mvh
/Henrik