Barbastark
2012-07-29, 12:26
Jo i livesmedelsverkets databas finns ju flera olika sorters potatis. De jag främst tänker på är de som är benämnda "Färskpotatis" och "Potatis".
Färskpotatisen har ju när den är kokt hela 12kcal mer per 100g jämfört med okokt form. Medans den som kallas "potatis" samt även King edward bara har 2-4kcal mer i kokt form.
Vidare i affärerna så undrar jag lite när man ska gå på "färskpotatis" och när man ska gå på "potatis" näringsberäkningen? För dem benämner ju potatisen som "färskpotatis" nästan året runt har jag märkt nu (till skillnad från när jag var yngre, då det bara var no-name bunkar med "Potatis" i affärerna, samt vissa lite finare där det stod namn osv). DOCK så känns det ju som att den man får precis kring midsommar har annan konsistens jämfört med den som kallas färskpotatis som man köper mer åt sen höst-hållet.
Kan någon reda ut snälla! Deffen står på spel här!
Färskpotatisen har ju när den är kokt hela 12kcal mer per 100g jämfört med okokt form. Medans den som kallas "potatis" samt även King edward bara har 2-4kcal mer i kokt form.
Vidare i affärerna så undrar jag lite när man ska gå på "färskpotatis" och när man ska gå på "potatis" näringsberäkningen? För dem benämner ju potatisen som "färskpotatis" nästan året runt har jag märkt nu (till skillnad från när jag var yngre, då det bara var no-name bunkar med "Potatis" i affärerna, samt vissa lite finare där det stod namn osv). DOCK så känns det ju som att den man får precis kring midsommar har annan konsistens jämfört med den som kallas färskpotatis som man köper mer åt sen höst-hållet.
Kan någon reda ut snälla! Deffen står på spel här!