handdator

Visa fullständig version : Protein sås


silvernatt
2012-07-27, 18:28
Kom över en video efter att ha googlat lite efter protein bar recept. Denna kakan såg himelsk ut när den var färdig så jag tänkte att jag skulle ge det ett försök!
http://www.youtube.com/watch?v=ZXlO-5UiwaI&feature=watch_response
Vid 1:50 tillagar han någon slags proteinsås som har en väldigt tjock konstistens. Han nämner även att vilken typ av vassle fungerar alltså blandat med vatten. Fast jag förstår inte hur han får den att bli så tjock! Jag menar vatten och whey blir ju som vilken vätska som helst.. Någon som kan lista ut hur han fick den sådan?
Stort Tack!

abstract
2012-07-27, 18:33
Precis sådär blir vatten+kasein, han KAN säga fel.

Ristretto
2012-07-27, 19:26
Precis sådär blir vatten+kasein, han KAN säga fel.

+1

Med vassle måste man använda gelatin eller dylikt för att få den konsistensen.

mTOK
2012-09-21, 08:54
Han kankse använder fiberhusk?

Zizou
2012-09-21, 09:04
Nej, han använder bara väldigt lite vatten. Då får vassle+vatten den konsistensen. Har själv använt det flera gånger till pannkakor, t.ex här: http://www.kolozzeum.com/forum/attachment.php?attachmentid=92145&d=1347779772

Börja tillsätta 2 tsk vatten till 30g vassle, sedan adderar du max 1 tsk åt gången tills du får önskad konsistens.