handdator

Visa fullständig version : Låg kalorie blåbärspaj, excisterar det?


spunkan
2012-07-25, 21:40
Hej!

Var ute och plocka flera liter blåbär med familjen och undrar om någon har tips på en blåbärspaj med så lite kalorier som möjligt förstås..*flex*

Har sökt runt men inte hittat något så tänkte ni kunde hjälpa med :em:

Tack i förhand! Skadar inte heller om pajen innehåller mycket protein! :naughty:

vicarious
2012-07-25, 21:48
Orden "lågkalori" och "paj" går inte så bra ihop tycker jag :D Dessutom har alla olika definitioner av vad som är lågkalori. Titta i den här tråden och se om du får någon inspiration: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=182411

Paperbasket
2012-07-25, 21:50
Få kalorier och mycket protein. Vad mer begär du =)

spunkan
2012-07-25, 21:50
Orden "lågkalori" och "paj" går inte så bra ihop tycker jag :D Dessutom har alla olika definitioner av vad som är lågkalori. Titta i den här tråden och se om du får någon inspiration: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=182411

Letar inte efter en paj utan kalorier, men inte efter en med så mycket heller. Utan en med lite mindre än vanligt :)

Jeml
2012-07-25, 21:52
hmm läste om ett smuldegs recept som innehåll havregryn kvarg kasein och sötningsmedel. tror de var 1,5dl havregryn 125g kvarg och 15g kasein. går nog att mixtra lite med själv .

spunkan
2012-07-25, 21:58
hmm läste om ett smuldegs recept som innehåll havregryn kvarg kasein och sötningsmedel. tror de var 1,5dl havregryn 125g kvarg och 15g kasein. går nog att mixtra lite med själv .

Tack för tipset! :)

strikt
2012-07-25, 22:05
Eller så gör man pannkaksbotten och ströslar på en massa blåbär på det hela och avnjuter.

Lite kcals kan man ändå avnjuta.

Eller promenerar 2h extra den dagen och njuter av en enkel blåbärspaj.

Jokester
2012-07-25, 22:08
Av egen erfarenhet kommer man sällan undan med några kalorier alls när man ska göra paj/tårta etc utan att förstöra smaken helt. Går givetvis att få det ätbart ändå beroende på hur deffskadad man är, men att det ska vara i närheten av orginalet är bara att glömma.

Varför lägger du inte bara in en bit paj i din kaloribudget?

spunkan
2012-07-25, 22:53
hmm läste om ett smuldegs recept som innehåll havregryn kvarg kasein och sötningsmedel. tror de var 1,5dl havregryn 125g kvarg och 15g kasein. går nog att mixtra lite med själv .

Tack för tipset! :)

bear.flowertwig
2012-07-25, 23:59
hmm läste om ett smuldegs recept som innehåll havregryn kvarg kasein och sötningsmedel. tror de var 1,5dl havregryn 125g kvarg och 15g kasein. går nog att mixtra lite med själv .

Tack för tipset! :)

Den
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=5878328&postcount=267

Gjorde jag faktiskt just. Inte alls så tokig.

RykteT
2012-07-26, 01:49
Den
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=5878328&postcount=267

Gjorde jag faktiskt just. Inte alls så tokig.

Kan bara instämma i att att den är grymt god (för att vara lågkaloripaj)!

Albin Eriksson
2012-07-26, 02:31
Lägg större vikt på blåbären och mindre mängd smulpaj så löser det sig självt... :)

machine gun
2012-08-02, 12:29
Byt ut en del av havregrynen mot Pofiber, så får du ner kcal ytterligare. Fungerar ungefär som ströbröd (vilket man ofta använder i smulpaj), men ger knappt några kcal (75 kcal/100 g, men ett helt paket väger 125 g, tror 1 dl väger ca 17 g om jag inte minns helt fel). Det suger dessutom upp vätska väldigt bra, vilket är ett plus när det kommer till bärpaj med stor andel bär.

Rickard
2012-08-02, 12:40
Det här kanske kan vara något som funkar? http://www.catalystathletics.com/recipes/recipe.php?recipeID=69

Silveta
2012-08-02, 12:55
blåbärspaj ska vara over 9000 calories, annars kan det lika gärna kvitta tycker jag.
Kommer aldrig bli lika gott som originalet med smör, socker, havregryn och mjöl om man ska börja trixa med lågkalorisubstitut.

spunkan
2012-08-02, 13:08
Byt ut en del av havregrynen mot Pofiber, så får du ner kcal ytterligare. Fungerar ungefär som ströbröd (vilket man ofta använder i smulpaj), men ger knappt några kcal (75 kcal/100 g, men ett helt paket väger 125 g, tror 1 dl väger ca 17 g om jag inte minns helt fel). Det suger dessutom upp vätska väldigt bra, vilket är ett plus när det kommer till bärpaj med stor andel bär.

Tack för tipset! Använder pofiber faktiskt men inte så mycket, hur mycket utav havregrynet kan man byta ut tror du, antar att man inte bara kan köra med pofiber*cupid*
Det här kanske kan vara något som funkar? http://www.catalystathletics.com/recipes/recipe.php?recipeID=69
Tack för tipset ska provas! :)
blåbärspaj ska vara over 9000 calories, annars kan det lika gärna kvitta tycker jag.
Kommer aldrig bli lika gott som originalet med smör, socker, havregryn och mjöl om man ska börja trixa med lågkalorisubstitut.

Jasså det tycker du, men är man inte kräsen så äter jag hellre en på några hundra kalorier som smakar ungefär likadant :)

Silveta
2012-08-02, 13:30
Tack för tipset! Använder pofiber faktiskt men inte så mycket, hur mycket utav havregrynet kan man byta ut tror du, antar att man inte bara kan köra med pofiber*cupid*

Tack för tipset ska provas! :)


Jasså det tycker du, men är man inte kräsen så äter jag hellre en på några hundra kalorier som smakar ungefär likadant :)

I sådana fall hade jag hellre tryckt enbart protein pulver den dagen och ätit riktigt god paj ;-)

Skickat från min GT-I9100 via Tapatalk 2

Fugly
2012-08-03, 08:28
Den
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=5878328&postcount=267

Gjorde jag faktiskt just. Inte alls så tokig.

Skulle det här fungera med vassle tro?

RykteT
2012-08-03, 11:30
Skulle det här fungera med vassle tro?

Jag gjorde den med vassle så du behöver inte vara orolig för att det inte smakar lika gott! *drool*

Fugly
2012-08-03, 11:39
Jag gjorde den med vassle så du behöver inte vara orolig för att det inte smakar lika gott! *drool*

Tog du 1 dl havegryn som du sedan malde eller malde du havregryn och mätte upp 1 dl (eller blir det detsamma)?

RykteT
2012-08-03, 11:43
Tog du 1 dl havegryn som du sedan malde eller malde du havregryn och mätte upp 1 dl (eller blir det detsamma)?

Ska jag vara ärlig så hade jag havrekli redan hemma! :em:
Men jag skulle nog inte lägga för stor fokus på det där för det är så liten plats för luft mellan havregrynen så du bör inte missa så mycket om du tar 1 dl och mixar efteråt!

Fugly
2012-08-03, 11:47
Ska jag vara ärlig så hade jag havrekli redan hemma! :em:
Men jag skulle nog inte lägga för stor fokus på det där för det är så liten plats för luft mellan havregrynen så du bör inte missa så mycket om du tar 1 dl och mixar efteråt!

kk, ska testa och återkommer med resultat :)

Fugly
2012-08-05, 12:23
det fungerade bra :) tog 1 dl havregryn som jag malde ner

RykteT
2012-08-05, 12:25
det fungerade bra :) tog 1 dl havregryn som jag malde ner

Förväntade mig inget annat faktiskt! :d

machine gun
2012-08-05, 13:11
Tack för tipset! Använder pofiber faktiskt men inte så mycket, hur mycket utav havregrynet kan man byta ut tror du, antar att man inte bara kan köra med pofiber*cupid*

Ca 1 dl kanske.

Peter Hansen
2012-08-09, 19:21
Jag brukar göra med extra blåbär, endast sötningsmedel och sen använda mig utav Lätta 23%. Jag tycker det funkar skitbra. Till det: Kesella med en skvätt mjölk i, sötningsmedel och massor av pressad citron + lite skal.