handdator

Visa fullständig version : Kakao


dawoodr
2012-07-24, 16:05
Hej!

Jag undrar vad är det för skillnad på (dutched kakaopulver "alkaliserad kakao") och (naturlig kakaopulver "icke alkaliserad")? Vilken är bäst? Jag har läst att den icke alkaliserade har högre halt antioxidanter och att den är bättre men det är allt jag vet.

Vet någon om fazers ögonkakao är naturlig eller alkaliserad?
Här är en länk på fazers ögonkakao: http://sverigeonline.se/images/Fazer%20Ogon%20Cacao%20400g.jpg

Det skulle vara underbart ifall någon kunde ta reda på ifall den är alkaliserad eller inte. Om den nu skulle vara alkaliserad finns det någon kakaopulver i de vanliga butikerna som är inte är alkaliserad isåfall?

Tack!

WHITEFOLKS
2012-07-24, 16:07
Icke alkaliserad innehåller som du säger högre halt antioxidanter och annat "roligt" så i näringssyfte är det bättre.

Alkaliseringen görs av smakskäl för att få bort "bitterheten".

Ögonkakao och i princip allt du kan köpa i vanlig affär är tyvärr alkaliserat.

dawoodr
2012-07-24, 16:14
Icke alkaliserad innehåller som du säger högre halt antioxidanter och annat "roligt" så i näringssyfte är det bättre.

Alkaliseringen görs av smakskäl för att få bort "bitterheten".

Ögonkakao och i princip allt du kan köpa i vanlig affär är tyvärr alkaliserat.

Tack för det snabba svaret!

Tråkigt att allt ska vara alkaliserat :(

WHITEFOLKS
2012-07-24, 16:18
Tack för det snabba svaret!

Tråkigt att allt ska vara alkaliserat :(

Det går säkert att hitta i specialaffärer eller online dock så ska man vara beredd på att det kommer smaka annorlunda och att det antagligen kommer vara bra mycket dyrare :)