handdator

Visa fullständig version : Tips på goda, billiga och proteinrika mellanmål!


wallemf
2012-07-24, 11:49
Som topic lyder så är jag ute efter något gott, billigt och proteinrikt mellanmål!

Nu äter jag 250g kvarg med fun light till mellanmål dagligen då det är ett proteinrikt, gott och relativt kalorifattigt alternativ till mellanmål.

Någon som har något tips på något annat proteinrikt och kalorisnålt mellanmål :)?

MVH

ariak
2012-07-24, 11:55
om du har bra ekonomi så kan du köpa torkat kött för sådär 15-20kr per pack. dom innehåller ca 14g protein och mindre än 1g fett och kolhydrater

z_bumbi
2012-07-24, 11:56
Bönsallad

wallemf
2012-07-24, 11:56
att tillägga:

Anledningen till att jag just är ute efter ett kalorisnålt alternativ är pga att jag går på underskott för tillfället för att skala av några kilon. Och idag så äter jag kvarg till både frukost, mellanmål och kvällsmål. 750g kvarg om dagen tycker min mage inte värst mycket om!

Dreas
2012-07-24, 11:58
Skippa mellanmålen och ät större måltider? Lite jobbigt i en början men man vänjer sig.

Annars finns ju bars, mjukost, proteindrink mm.

wallemf
2012-07-24, 12:00
Skippa mellanmålen och ät större måltider? Lite jobbigt i en början men man vänjer sig.

Annars finns ju bars, mjukost, proteindrink mm.


Har suttit och funderat på detta. Kanske är värt att ge det ett försök ändå. Då detta med näringstiming inte verkar göra någon större nytta.

Pintan
2012-07-24, 12:01
Köp något gott vassleprotein om priset är en viktig faktor.
Kasein mättar ännu bättre och man kan göra schysta "puddingar" av det, protein per krona är ungefär som lågpriskyckling/kvarg/äggvita på dunk men bra mycket godare (detta gäller bodyscience och FX).

wallemf
2012-07-24, 12:29
Lite OT men, rent teoretiskt sett så spelar det ingen roll om jag gör på detta vis, om makronutrienterna är jämnt fördelade i både exempel 1 och 2?:
1: äter min middag direkt efter träningen(30min-1t efter) innehållande exempelvis 600kcal och sen fastar tills frukosten dagen efter.
2: äter min middag direkt efter träningen(30min-1t efter) innehållande exempelvis 400kcal och sen 3 timmar senare äter ett mål innehållande 200kcal.

Spelar det ingen alls roll, långsiktligt sett från muskeluppbyggnadens skull?

Dreas
2012-07-24, 12:42
Lite OT men, rent teoretiskt sett så spelar det ingen roll om jag gör på detta vis, om makronutrienterna är jämnt fördelade i både exempel 1 och 2?:
1: äter min middag direkt efter träningen(30min-1t efter) innehållande exempelvis 600kcal och sen fastar tills frukosten dagen efter.
2: äter min middag direkt efter träningen(30min-1t efter) innehållande exempelvis 400kcal och sen 3 timmar senare äter ett mål innehållande 200kcal.

Spelar det ingen alls roll, långsiktligt sett från muskeluppbyggnadens skull?Mig veterligen är det inte undersökt. Så länge proteinintag och kcalintag är likvärdigt så vågar jag dock påstå att skillnaderna inte är värda mödan som uppstår av att äta på ett sätt du finner konstlat.

wallemf
2012-07-24, 12:55
Mig veterligen är det inte undersökt. Så länge proteinintag och kcalintag är likvärdigt så vågar jag dock påstå att skillnaderna inte är värda mödan som uppstår av att äta på ett sätt du finner konstlat.

Tack! :)

Popliteus
2012-07-24, 13:08
Keso
Sötningsmedel
Vaniljarom
Varma hallon

Morty
2012-07-24, 15:22
Bönsallad

+1

Koka kidneybönor och sojabönor (olika kastruller, sojabönor behöver koka längre)
Hacka en rödlök
Blanda bönor och rödlök i en skål, krydda med rödvinsvinäger, olivolja, salt, peppar, valfria örter.

Godlike.

Ramrod
2012-07-24, 17:10
Ägg och kaviar.

Löpsko
2012-07-24, 18:34
+1

Koka kidneybönor och sojabönor (olika kastruller, sojabönor behöver koka längre)
Hacka en rödlök
Blanda bönor och rödlök i en skål, krydda med rödvinsvinäger, olivolja, salt, peppar, valfria örter.

Godlike.

kokar du även de som är på burk?

WHITEFOLKS
2012-07-24, 18:48
kokar du även de som är på burk?

Burkbönor är färdiga för att äta.

Smidigt men "dyrt".

Lychgate
2012-07-24, 19:12
Fluff.

Fredszky
2012-07-24, 19:28
+1

Koka kidneybönor och sojabönor (olika kastruller, sojabönor behöver koka längre)
Hacka en rödlök
Blanda bönor och rödlök i en skål, krydda med rödvinsvinäger, olivolja, salt, peppar, valfria örter.

Godlike.

varför inte slänga i sojabönorna först och kidneybönorna i samma kastrull senare?

Spartansk
2012-07-24, 19:54
Hårdkokta ägg. Väldigt lätta att transportera och äta utan alltför mycket slabb.

raddum
2012-07-24, 20:26
Linser på konservburk och tonfisk på konserv, lägg till lite kryddor - Voila. Observera att det inte är bra att äta konservmat jämt.