handdator

Visa fullständig version : Höftproblem ger gångproblem


Berg88
2012-07-20, 17:54
Kön: Man

Ålder: 24

Längd och vikt: 180cm och 90kg

Smärtbeskrivning: Vänstra höften som smärtar skarpt när jag försöker stretcha insida lår. Den nypande känslan är djup och intensiv. Jag vred till högra knät och kroppen började kompensera. Detta var 1 år sen. Sedan när högra knät var friskt så började vänster ben att rotera inåt och vänster knä att ta stryk. Detta tror jag är pga kompensationerna för den högra sidan. När jag stretchar höftböjarna och insida lår så kommer den skarpa djupa smärtan i höften. Jag saknar extern rotation av hela benet. När jag stretchar höftböjare och framsida lår så kan jag ej skjuta fram höften, samt att känslan är att något tar emot. Inte musklerna utan något inuti leden. Ben mot ben eller liknande. Piriformisstretch likaså. Något tar emot innnan själva muskelstretchen kan kännas. När jag försöker lyfta benet åt sidan så kan jag ej komma upp lika högt som på min friska sida, samt att jag ej kan känna abduktorerna jobba på min dåliga sida överhuvetaget. Dvs it-band, tfl och andra får ta över jobbet.

Det största problemet är att min gång har blivit stort påverkad. Jag kan inte gå korrekt då vänster ben vill rotera inåt hela tiden, samt att jag då saknar extern rotation.

Just nu tränar jag nästan ingenting förutom balansövningar och försök till aktiveringsövningar för gluteus, men kan inte komma ut i de vinklar som krävs då något tar emot.

Har ej tagit några former av smärtstillande eller liknande.


Har varit hos massor av sjukgymnaster och naprapater som ingen kan ge mig en korrekt diagnos. Den enda som jag känner kan ge dessa besvär är förhoppningsvis att höftkapseln är supertight. Den mindre roliga diagnosen jag igentligen tror detta är, är inpingement i höften... Det enda någon kunde säga ordentligt var att min högra höft var låst, han låste upp men det blev ingen riktig skillnad enligt mig.

Innan höften var det knät som jag vred till utan att någon mjukdel gick sönder.

Övrigt:
Som sagt, det som gör att detta problem är stort för mig är att jag ej kan fungera som en funktionell människa, då grundläggande saker som min gång har blivit starkt påverkad. Har stretchat och stretchat utan resultat. Stretchat allt jag kan komma på och har kört en massa bålstabiliserande övningar utan effekt. Börjar känna att eventuellt operation är den enda utvägen om det fortsätter såhär...

Maine_Cat
2012-07-20, 18:08
Har du varit i kontakt med någon ortoped?

Berg88
2012-07-20, 18:12
Har du varit i kontakt med någon ortoped?

Nej, för att jag kan ej komma förbi läkarna som jag vill ska skicka mig vidare. Då får man i svar "Gå till en sjukgymnast". Visst är detta lands sjukvård underbar?

Maine_Cat
2012-07-20, 18:14
Registrera dig på en annan VC

Berg88
2012-07-20, 18:34
Finns inget som jag kan göra själv för själva höftcapseln om den är tight? stretching? isåfall, vad för övningar?

Åse Columbus
2012-07-24, 12:16
jag tror inte att man måste ha remiss längre för att gå till specialist (ortoped).

ring till närmaste ortopedmottagning och be att få komma på en koll....