handdator

Visa fullständig version : Teknik i sittande hantellyft för deltoid posterior?


veni vidi vici
2012-07-14, 12:52
Hej forumiter!

Jag är lite nyfiken på er teknik i denna övning. Vid vilket utförande känner ni bästa kontakt? Har försökt att variera mig lite men har inte riktigt kommit underfund med när det känns som bäst i posterior. Kan inte finna mitt eget utförande, men denna får illustrera:

http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidPosterior/CBSeatedRearLateralRaise.html

Aningen lägre med armar, hantlar istället för cable och överkroppen tryckt mot benen med huvudet nedåt framför knäna (är det bättre att hålla överkropp och huvud så som visas på exrx?). Kör även långsammare, särskilt för de negativa.

Anledningen till att jag frågar är att några menat att jag bör gå högre upp med armarna, medan andra menar att trapsen hjälper till då (ungefär som i denna: http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidPosterior/DBLyingRearLateralRaise.html). Jag har däremot sett många köra högt upp med armarna vilket har fått mig lite fundersam.

Vilken teknik tycker ni fungerar bäst för er?

pezrulezhaakon
2012-07-14, 21:06
veni vidi vici

Det viktigaste för om du ska hitta övningen är var armbågarna pekar i förhållande till belastningsriktningen och rörelsen.

Mest effektivt för bakre delta i det utförandet är att rotera in överarmarna så bakre delta pekar mot taket. Armbågarna ska då också peka upp i taket, då rörelsen och belastningsriktningen är vertikal.

(ingen av exemplen är särskilt bra på att visa rätt utförande)

RassK
2012-07-14, 21:36
Sittandes, horizontalt framåtlutad, låsta skulderblad, inåtroterad i axeln och håller ROM:en relativt kort där jag har tension i baksidan. Ofta med pannan mot något för att utesluta att starta rörelsen med resten av kroppen. Kan påpeka att jag gör framåtlutade hantellyft åt sidan just för baksida axlar och inget annat.