handdator

Visa fullständig version : Efter träningskladdkaka


Lellan
2012-06-24, 18:03
Min son på 6 år diggade den iaf!

½ dl SOCKER (mm, precis.. :D)
½ dl bakepro
½ dl BS Chocolate almond
2 msk kakao
1 ägg

Vispa ihop, kör i micron på halvhög värme tills den halvstelnat - typ 50/50 kladdsmet och resten fast. Tror den blir torr om man kör den mer, det fasta var torrt men smeten gjorde "alltet" gottigt.

Helt ok om man vill ha ngt utan mjöl o matfett iaf, makron får ni räkna själva. Sockermängden kan nog minskas, men tror inte det kan bytas ut mot sötningsmedel om man vill ha den i kladdkakestuk.

bear.flowertwig
2012-06-24, 18:20
Funderade just på om Stevia ev kan ersätta socker i den här typen av bakverk(?). Verkar ha lite andra egenskaper än tidigare sötningsmedel och är mer "sockrigt" och fast i konsistensen.

machine gun
2012-06-24, 21:24
Funderade just på om Stevia ev kan ersätta socker i den här typen av bakverk(?). Verkar ha lite andra egenskaper än tidigare sötningsmedel och är mer "sockrigt" och fast i konsistensen.

Inte stevia i sig (det är 300 ggr sötare än socker), men erytritol beter sig som socker och en del av de "steviaströ"-varianter som finns på marknaden verkar vara uppblandade med just erytritol. Jag tycker dock att det gör sig bättre utan Stevia, t.ex.Sukrin eller Sötrix.

Lellan
2012-06-24, 21:28
Funderade just på om Stevia ev kan ersätta socker i den här typen av bakverk(?). Verkar ha lite andra egenskaper än tidigare sötningsmedel och är mer "sockrigt" och fast i konsistensen.

http://skanstullshalsokost.se/4321-thickbox/soma-steviosa-stevia-pulver-25-g.jpg

Hmm? Alltså jag måste ha köpt fel stevia el nåt, har den mittersta av dessa? Det är 25 g pulver, med typ 1/4 kryddmått skopa med för dosering, men det blir alltid för sött på ett konstigt sätt trots att man bara tar en knivsudd.. ½ DL socker jämfört med en knivsudd ngt annat borde bli.. tja, inte bra? Vad har du? *popcorn*

Det borde ju vara sockerkonsistensen (kristaller?) + smakeegenskaper som gör den där "godisfeelingen"?

Lellan
2012-06-24, 21:30
Inte stevia i sig (det är 300 ggr sötare än socker), men erytritol beter sig som socker och en del av de "steviaströ"-varianter som finns på marknaden verkar vara uppblandade med just erytritol. Jag tycker dock att det gör sig bättre utan Stevia, t.ex.Sukrin eller Sötrix.

Ah, då är jag med.. men alltså, just när det ska vara smak av socker, så smakar det ju inte socker om man inte använder... socker. Utan det blir sött. Det behöver inte vara fel, men personligen så tycker jag det är smaken av socker som är god. :)

Inte i drycker, men i bakverk - särskilt om man vill ha den där sega söta kolaaktiga upplevelsen!

bear.flowertwig
2012-06-24, 21:33
Den här varianten som är ICAs egna
http://www.swedishfoodshop.com/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/t/stevia_stro_sotningsmedel_300g.jpg

Som väl ska motsvara samma mängd strösocker. Får helt enkelt prova. När jag ätit upp de proteinmuffins jag just tog ur ugnen :)

machine gun
2012-06-24, 21:40
Jag gillar inte smaken av stevia, så jag föredrar erytritol i ren form. Det ska ha ungefärlig sötma som 0,8 ggr sockersötma, dvs lite mindre sött än socker, men jag tycker att det funkar kanon att byta till exakt samma mängd. Väger lika mycket som socker, har samma kristallkonsistens och beter sig i huvudsak rätt mkt som socker.

Men smaken är ju olika och gillar man steviasmaken, borde strövarianterna vara absolut bäst (pga ovanstående) när det gäller sockerersättning.

bear.flowertwig
2012-06-24, 21:53
Håller med om att det finns något med Stevia som inte är helt 100 men gömt i en kladdkaka med både choklad, kaffe och smör kan det kanske funka.

machine gun
2012-06-25, 22:36
Håller med om att det finns något med Stevia som inte är helt 100 men gömt i en kladdkaka med både choklad, kaffe och smör kan det kanske funka.

True that. Återkom med recension!

Felixflobby
2012-06-26, 18:29
Kan du lägga upp en bild på spektaklet?:)

Ne0phyte
2012-06-26, 18:55
Blev jättegott! :)

al3ks
2012-06-26, 19:13
Borde funka att köra med 1dl BS protein om man inte har bakepro lr? :)

Pretorian
2012-06-27, 07:52
Bild plus har någon provat med Stevia Strö?

Kräket
2012-06-27, 14:39
Borde funka att köra med 1dl BS protein om man inte har bakepro lr? :)

Är BS protein ett kaseinprotein? Har kasein FX och är sugen att prova göra kakan!

Ondskapelsen
2012-06-27, 14:50
Ugn 175g 15 min? ElleR?

ariak
2012-06-27, 19:40
eller. 40-50g havregryn, 30g whey 80 (cookies and cream), 1dl mjölk/vatten. lägg i mikron på högsta värme 40 sekunder eller mer för stelnare "svenska" kaka.

Fugly
2012-06-28, 11:42
eller. 40-50g havregryn, 30g whey 80 (cookies and cream), 1dl mjölk/vatten. lägg i mikron på högsta värme 40 sekunder eller mer för stelnare "svenska" kaka.

Körde med chokladsmak istället och blev helt okej. Nästa gång ska jag testa med kakao och sötningsmedel för att få lite mer sötma och chokladsmak, återkommer med resultat.

Grotesk
2012-06-28, 13:39
Körde en variant på Lellans enligt följande:

½dl socker
1dl Whey FX Choklad/banan
2msk kakao
1ägg
1msk mellanmjölk

Mjölken tillsatte jag eftersom det inte ens blev smet av det innan, bara en stor torr klump.

Körde den på 350 i micron i 15sek's omgångar, typ 75sek sammanlagt. MEN den blev lite för lös mitt i så jag min dumme fan skulle köra en sista omgången, men glömde att jag höjt micron till 750. Så nu blev den rätt god, men rackarns torr.

Fugly
2012-06-28, 16:37
eller. 40-50g havregryn, 30g whey 80 (cookies and cream), 1dl mjölk/vatten. lägg i mikron på högsta värme 40 sekunder eller mer för stelnare "svenska" kaka.

OBS! sätt inte den här i kylen med tanke att den blir godare, för den blir bara torr. så att ni vet :)

ariak
2012-06-28, 17:45
OBS! sätt inte den här i kylen med tanke att den blir godare, för den blir bara torr. så att ni vet :)

mina blir ganska kladdiga när jag ställer den i kylskåpet och äter den på morgonen :) kanterna blir som protein bars ( lite torrt) men den kladdiga mitten jämnar ut det :)

Simonbaws
2012-06-28, 18:26
testade nyss en variant på ts recept

nästan ½ dl Stevia
1 dl BS Chocolate almond
2 msk kakao
1 ägg
2 msk lättmjölk

Smeten blev jävligt god men kakan vart inget vidare för den var skit torr och vart inget kladd i den, men antar att jag körde den för länge..

Fredriiik
2012-06-29, 11:43
testade nyss en variant på ts recept

nästan ½ dl Stevia
1 dl BS Chocolate almond
2 msk kakao
1 ägg
2 msk lättmjölk

Smeten blev jävligt god men kakan vart inget vidare för den var skit torr och vart inget kladd i den, men antar att jag körde den för länge..

hur länge körde du å på vilken värme?

Simonbaws
2012-06-30, 01:26
hur länge körde du å på vilken värme?

körde 1minut på 750

astrodog
2012-06-30, 01:41
Jag har en burk vitt stevia, men det funkar egentligen inte särskilt bra till något. Alltid en bismak och lite konstig sötma. Har väl gjort chokladbollar som blev någorlunda ok, men tyvärr inte toppen.

Vad som däremot är gott är den nya Fun Light med stevia... någon som kan förklara det?

Fugly
2012-06-30, 16:23
Åh ja... 1,5 dl havregryn, 1 dl chokladproteinpulver, 1 dl mjölk, 2tsk kakao blandas och åker sen in i micron i en 20-30 sekunder för att sedan komma ut och bli överströdd av sötningsmedel... Det här är livet! Smakade så jävla bra alltså.

REDaction
2012-06-30, 18:39
Åh ja... 1,5 dl havregryn, 1 dl chokladproteinpulver, 1 dl mjölk, 2tsk kakao blandas och åker sen in i micron i en 20-30 sekunder för att sedan komma ut och bli överströdd av sötningsmedel... Det här är livet! Smakade så jävla bra alltså.

Provade den här med snäppet mera havregryn, mjölk och kakao då det rymdes inom kalorigbudgeten. Blev nog så bra det kan bli för en "låtsas" kladdkaka :thumbup: Vet inte om jag skulle säga så jävla bra men ett trevligt inslag i deffen!

Simonbaws
2012-06-30, 20:54
Åh ja... 1,5 dl havregryn, 1 dl chokladproteinpulver, 1 dl mjölk, 2tsk kakao blandas och åker sen in i micron i en 20-30 sekunder för att sedan komma ut och bli överströdd av sötningsmedel... Det här är livet! Smakade så jävla bra alltså.

blir det inte bara "smet" då?

Fugly
2012-06-30, 21:07
Provade den här med snäppet mera havregryn, mjölk och kakao då det rymdes inom kalorigbudgeten. Blev nog så bra det kan bli för en "låtsas" kladdkaka :thumbup: Vet inte om jag skulle säga så jävla bra men ett trevligt inslag i deffen!
Tycker mer att det blir chokladbollssmet smak av det.

blir det inte bara "smet" då?
Vill du ha den lite hårdare kan du lägga in den längre i micron. Annars kan du göra chokladbollar av dem :)