handdator

Visa fullständig version : var köpa träningsutrustning?


okiol
2012-06-19, 13:54
Jag letar efter framförallt en foam roller och lacrosseboll som jag har hittat många rekommendationer om, och känns som att det passar perfa för mig, då jag alltid har varit stel och så vidare och så vidare.

MEN... Var kan man köpa skiten? jag hittar inte någonting bra, och amazon vägrar shippa det.

Jag bor i stockholm, så en butik varsomhelst i stockholm fungerar i stort sett, mer specifikt i solna om ni vet någonting som är bra som råkar ligga nära.

Tack så hemskt mycket för svar! har letat en stund själv men inser nu att det är dags att ge sig och be kolofolket om hjälp.

Dribinho
2012-06-19, 14:00
Undertecknad inhandlade en standard foamroller i butiken Varsam (Kungsgatan 59, Sthlm). Ca pris 300 eller liknande.
Är själv dock sugen på en sk rumble roller men tror inte de går att finna i butik i Stockholm varje fall.

Supermicke
2012-06-19, 14:06
http://www.roller.se/kontakt.html

ta-dah! ;D

beställde min foam från ebay, men kör pvc rör nu mest.

z_bumbi
2012-06-19, 14:07
En vanlig bandyboll bör varje sportaffär ha hemma fast att behandla triggerpunkter är antagligen bara en del av lösningen. Vill du bli mer rörlig så stretcha och kör övningar som tränar rörligheten.

okiol
2012-06-19, 15:00
så bumbi tror du att bandyboll fungerar bra, då? dvs går inte sönder är tillräckligt hård etc?

foam rollers i sig var inget krav, egentligen vill jag ha någonting så hårt som möjligt, jag gör inte detta för att det ska vara skönt!! :) Det här är den enda delen av träning där det verkar vara dåligt (för mina mål) att vara bekväm hehe.

Ja, bumbi, jag kör mycket rörlighet! Det känns väldigt otroligt, möjligheten att jag skulle bli rörlig, då jag har varit stel som en tegelsten i hela mitt liv, men jag ser fram emot möjligheten, och tänker kämpa för den. Är ändå ungefär så stark som jag vill bli nu, så det är inte så mycket kvar annars. :) Men rollerserna är ju en helt annan grej än rörlighetsövningar, men vi vet nog båda vad vi menar här, så.

Rumble roller ser farlig ut. Fungerar det bra? vad är poängen? etc... och vad är det för skillnad mellan foam och pvc? pvc hårdare, kanske?

mikaelj
2012-06-19, 15:24
Bandyboll fungerar utmärkt, och den går inte sönder. Den är lagom mjuk.

PVC är en sorts plast, dvs ett stort ihåligt (hållbart!) plaströr. Om det är skumgummi rakt igenom brukar rullaren deformeras. The Grid, som jag har, består av ett PVC-rör och skumgummi utanpå.

okiol
2012-06-19, 15:31
jag vill inte ha en massa passiva förslag, jag vill att någon ska säga: "köp den här, det gör du så här, sen håller du käften och är glad", typ :D

mikaelj
2012-06-19, 15:44
jag vill inte ha en massa passiva förslag, jag vill att någon ska säga: "köp den här, det gör du så här, sen håller du käften och är glad", typ :D

Adidas
http://staging.templetv.net/keith/wp-content/uploads/2011/03/41ejLvYH+tL._AdidasShoesSports_.jpg

The Grid
http://img.runningwarehouse.com/new_big/TRIGPG-BK-1.jpg

okiol
2012-06-19, 16:12
Adidas
http://staging.templetv.net/keith/wp-content/uploads/2011/03/41ejLvYH+tL._AdidasShoesSports_.jpg

The Grid
http://img.runningwarehouse.com/new_big/TRIGPG-BK-1.jpg

haha jag frågade ju inte ens om skor! men tack ändå :D

När dagen är slut eller något i den stilen så kikar jag in igen, och om ingen har kommit med något annat förslag eller något som ser bättre ut så kör jag på den rullaren :) fick söka lite på internet för att hitta, men verkar ju gå att beställa hem från där jag hittade tror jag.