Visa fullständig version : Tips på het sås?
Jag letar efter en riktigt het sås, och då menar jag inte chilisåsen från Felix, utan den ska vara riktigt het så att man nästan spottar ut den och förbannar medlemmen som rekommenderade den!
vicarious
2012-06-18, 19:28
Tabasco?
Stjarnan
2012-06-18, 19:46
Tycker du ska blanda en egen! Mixa creme fraiche med färsk chili, svartpeppar och lite vitlök!
tuppsåsen
http://2.bp.blogspot.com/-HPLQnRAjSIE/TfJE8nNyWPI/AAAAAAAAAbE/kroD2JA24-k/s1600/sriracha.jpg
inte sådär megajävlastark, men stark, och sjukt god.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
Tabasco?
Oh yeah! Have to try this after all I've heard.
http://www.teknikmagasinet.se/prod/mellan_bild/440246.jpg
http://www.teknikmagasinet.se/prod/mellan_bild/440246.jpg
+1*drool*
Egen sambal är riktigt gott. Ungefär lika delar någon chili som habanero eller scotch bonnet (något med lite tryck i) och vitlök. Socker, salt och ättika efter smak.
Edit: Även om detta är mer av en smaksättare/krydda än sås.
Annars skulle en salsa verde kanske passa?
Fishtank
2012-06-18, 20:56
http://www.teknikmagasinet.se/prod/mellan_bild/440246.jpg
Helt okej.
Vart hittar jag den där förbaskade tuppsåsen i Stockholm? Har blivit bjuden på den en gång och letat sen dess.
Den rekommenderar jag starkt ;)
http://extremefood.se/ Det i starkasåserväg som inte finns där... finns typ inte. ;)
Har dessutom butiker i Sthlm och Gbg.
var in på extremefood häromdan för att skaffa jerksås.
fan vilken hemsk plats.
tuppsåsen går bla att köpa på kina li vid skanstull.
men hitta närmsta asiatiska butik så lär den finnas där.
Ondskapelsen
2012-06-19, 14:37
Annars skulle en salsa verde kanske passa?
Lyssna på pappa Regus. Han har stenkoll!
Inte direkt en sås per definition kanske, men hacka upp 1dl färsk ''baby'' chili, blanda med 3 dl thai-fisksås och en skvätt soya i en gammal syltburk eller något och låt det stå nått dygn för att smakerna ska blandas. Kan sedan plockas fram när man önskar, funkar riktigt fint att slänga på några skedar till t.ex. ris och kyckling :)
vicarious
2012-06-19, 15:28
Den här är ganska het http://www.sweetbabyrays.se/produkter/buffalo_wing_sauce.aspx
Da Bomb "ground zero" är förbannat stark! Sen har du även Jamaican Style från tillverkaren Pain is good.
En halv tesked ground zero i en panna med chili con carne är tillräckligt. Det kommer garanterat svida när du fiser.
Går att få tag på genom butiker som har Grays sortiment (Vanilla coke och annan USA-import).
Köpte tabasco och det var inte så jättehett men den fick duga. Den stinker som in i helvete tho, ska testa blanda lite med en annan sås och se hur det blir. Är det fö farligt att äta för mycket tabasco? Tänker på ättikan då.
http://en.wikipedia.org/wiki/Harissa
Harissa, sprutibangbang kan jag lova! :D
Ristretto
2012-06-19, 21:05
Kör såsen länge i micron, då blir den het.
Gurkyngel
2012-06-19, 21:21
Kör såsen länge i micron, då blir den het.
God idé! Kanske blanda ner lite glödande kol också?
Eller testa något sånt här: http://www.hotsauceworld.com/hsw1207.html
exevision
2012-06-20, 21:09
Köpte tabasco och det var inte så jättehett men den fick duga. Den stinker som in i helvete tho, ska testa blanda lite med en annan sås och se hur det blir. Är det fö farligt att äta för mycket tabasco? Tänker på ättikan då.
Varför skulle ättika vara dumt? Klart att höga doser säkert inte är bra.
aldoschadewitz
2012-06-24, 18:55
blanda lite tabasco och vasabi
Rydbergs "Mexicana" är en kall sås med drag i.
Morsan köpte för att testa, men klarade inte av den så jag fick den istället :)
Inte tokstark kanske, men ordentligt het.
http://www.rydbergs.se/produkter.asp?pId=111&cId=17&pageID=18
Mamma africa habanerosås
http://www.google.se/url?source=imglanding&ct=img&q=http://www.biltongstmarcus.co.uk/ekmps/shops/stmarcusfine/images/mama-africa-s-zulu-sauce-habanero-125ml-3173-p.jpg&sa=X&ei=M2PnT6GsKoPh4QTQ0q22AQ&ved=0CAkQ8wc&usg=AFQjCNEo09GPexrWFfTZyyqpjt94k-aoog
Bra sting i den faktiskt, inte lika mycket surättiksmak som i min extrastarka tabasco.
Testade tuppsåsen för första gången i veckan, inte tokig alls.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.