Mac
2004-01-28, 13:32
Jag ska testa att göra denna müsli,, men då jag inte tål nötter som man ska ha i,,så undrar jag om GI-värdet ändras mycket utan nötter i? (enligt recept GI 70, med nötter)..men utan nötterna då GI-värde då? Om nu GI skulle bli stor skillnad vad kan jag då ersätta nötterna med för att sänka GI-värdet?
Vaniljmüsli
200 g havregryn
200 g rågflingor
100 g katrinplommon, grovt hackade
100 g torkade aprikoser, grovt hackade
100 g blandade nötter (sötmandel, hassel och valnöt), grovt hackade
1 vaniljstång, skårad
1-1,5 matsked malen kanel
1-1,5 matsked malen kardemumma
3 matskedar psylliumfrön (loppfrön)
4 msk rapsolja
4 msk vatten
Müslin's uppskattade GI värde är runt 70
Vaniljmüsli
200 g havregryn
200 g rågflingor
100 g katrinplommon, grovt hackade
100 g torkade aprikoser, grovt hackade
100 g blandade nötter (sötmandel, hassel och valnöt), grovt hackade
1 vaniljstång, skårad
1-1,5 matsked malen kanel
1-1,5 matsked malen kardemumma
3 matskedar psylliumfrön (loppfrön)
4 msk rapsolja
4 msk vatten
Müslin's uppskattade GI värde är runt 70