handdator

Visa fullständig version : Styrke/crossfit schema, hjälp uppskattas!


Icelane
2012-05-22, 15:26
Hej, jag är ganska ny inom styrketräning och har noll koll på crossfit. Jag är 21 år gammal, väger 82 kg är 185 cm lång och målet är väl att bli så vältränad, stark som möjligt.

Jag har tränat seriöst i 7 månader, här är en före och efter bild :D

http://img835.imageshack.us/img835/39/frefter.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/835/frefter.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Hur som helst, jag behöver ett nytt upplägg. Jag vill börja blanda lite crossfit med min vanliga träning.

Min vanliga träning består av en 5 split med Rygg, Ben, bic axlar, tric bröst, vader mage cardio. Jag har inte heller några vilodagar (kan inte avstå från träning, vana från hockey i tonåren)

Så om någon kunde hjälpa mig att blanda in lite crossfit övningar i min split vore det väldigt uppskattat. Jag skulle även kunna tänka mig att byta split om det så tycks.

Lite statistik så ni inte ger mig något jag inte klarar av, 1 mil 48 minuter, 120 markx5, 75 bänk x5, 45 bic curl x8, 11 strikta chins, 120 squat x5(kan nog tyngre bara att jag har problem med tekniken), 100 bensparkx8, 65 lårcurl x8.

Så för att summera, jag vill ha in lite crossfit övningar typ jerks, snatch, frivändningar osv. Jag har verkligen ingen koll alls på crossfit, försökera leta på youtube men hittar bara skräp. :) tack på förhand

debbe
2012-05-22, 18:11
Hej,

Prio 1 för dig är att kika på crossfits hemsida vad de säger om träning och kost.

Många av deras pass är väldigt hög intensitet och du Bör införa vilodagar. Du kommer även få dra ner på dina gympass om du skall lägga till annan träning. Jag förenklar det lite nu när jag säger att det är helt olika träningsformer. Jag tänker att gym här är styrka och crossfit är en mer konditionsinriktad träningsform. Visst förekommer det en hel del rena styrkepass i crossfit men jag tror inte det är dem du söker.

Ett förslag kan vara att du delar upp kroppen på två pass ang. gymträningen, alt, 3 stycken, för att sedan köra en eller två dagar crossfit.

Typiska CF pass kan vara, ja, jag bara väljer och vrakar några jag själv brukar köra nu som komplement till styrketräningen.

Helen WOD: Tre rundor på tid av( 400m löpning, 21 Kettlebell swings, 12 chins)

#2 (utfalls gång 400m)

Murph WOD: For time 1,6km löpning, 100 chins, 200 armhävningar, 300 squats, 1,6km löpning)

Viktiga i ovanstående pass är att fullfölja och inte lägga av när det börjar göra ont, vilket kroppen ber en att göra. Man sätter sin första tid som sedan är målet att slå. På så sätt ser man sina förbättringar mycket tydligt. Uteblir förbättringarna kan man ägna lite tid åt att hitta problemet.

Kör hårt!