handdator

Visa fullständig version : Ont i knä - bild finns


salmelarobert
2012-05-12, 08:59
Kön: Man

Ålder: 24

Längd och vikt: 174, 65.

Smärtbeskrivning:

Ont på punkten jag markerar på bilden nedan. Smärtan kom i onsdags när jag satt och såg på film (med benet i en normal position) men jag hade varit ute tidigare under dagen på ett väldigt lätt löppass där jag möjligtvis kan dra mig till minnes att jag fick någon typ av känning i knät under en kort period. Dock inget jag reagerade över, lite småkrämpor inträffar ju ofta vid löpning. Spelade innebandy i torsdags vilket fungerade rätt bra i en timme, sista halvtimmen blev halvlunkande på grund av knät.

Smärtan kan ibland försvinna helt för att sedan återkomma - främst vid gående i uppför- eller nedförsbackar. Punkten jag markerar är "öm", så till vida att det smärtar litet när jag trycker på punkten. Väldigt, väldigt lokal smärta, i princip är området lika stort som fingerspetsen.

PS. Blånageln behöver icke analyseras, hantlar på fingret tenderar att ge nageln mer än vad de tål. ;)


http://www.psalmela.se/wp-content/uploads/2012/05/P1020563.jpg

Vad och hur mycket tränar du?

I princip dagligen. Gym (2-split, över-under), löpning (vilket är prioritet och tar upp mest av min träningstid) och innebandy 1 gång i veckan. På senare tid har jag sprungit rätt långt, i terräng, och börjat spela innebandy vilket möjligtvis påverkat.

Medicinering?

Antiinflammatorisk gel sedan igår.

Övrigt: Jag har kikat en del här (http://idrottsskadeguiden.se/skador/kna) men vågar inte dra någon egentlig slutsats. Är det möjligt att skada kors- eller ledband utan att knät utsatts för en smäll och/eller vridning? Om inte, misstänker jag att det är någon typ av inflammation eller motsvarande otyg.

Vad tror ni?

L2310
2012-05-12, 15:15
Kan inte direkt ge någon diagnos, det finns bra många här med bättre koll än mig, men kan säga ganska säkert att det inte är kors/ledband trasigt om inte knät känns instabilt på något sätt.