handdator

Visa fullständig version : Nybörjarträning i Tyndlyftning i helsingborg


Guddi
2012-05-04, 10:03
HAK Greppet i Helsingborg tänker starta upp en nybörjargrupp för ungdomar under 17 år som vill prova på tyngdlyftning.

Det kostar inget att prova på och gillar man det så kostar det endast 300 kr per år att bli medlem. Träningen hålls i hålls främst av Marc Wihlborg och Ola Kristoffersson som båda är väldigt duktiga lyftare som hållt på med sporten i över 30 år.

Till en början är träningen en gång i veckan, varje torsdag. Efterhand som man lär sig mer teknik kan man givetvis komma och träna även på egen hand i lokalen. Detta kostar inget extra utan är du medlem och betalat dina 300 kr får du vara där när som helst under öppettiderna.

Mer info hittar du här, Nybörjarträning i tyngdlyftning för ungdomar (http://tranastyrka.se/nyborjartraning-i-tyngdlyftning-for-ungdomar/)

http://tranastyrka.se/wp-content/uploads/2012/05/greppet.traning.jpg

Om du inte är under 17 år är du givetvis också välkommen och prova på tyngdlyftning :) Medlemsavgiften då är 1200 kr/år. Träningen får dock bli lite mer självständig men du får givetvis hjälp av de andra lyftarna som tränar samtidigt som dig.

tjabon
2012-05-04, 12:24
Bra initiativ.
Svensk tyngdlyftning har ju legat i malpåse sedan Bettembourg, Hoa-Hoa & Co härjade på
70-80 talet. Fattar inte varför, det är ju en kul sport!!

Guddi
2012-05-04, 13:02
Bra initiativ.
Svensk tyngdlyftning har ju legat i malpåse sedan Bettembourg, Hoa-Hoa & Co härjade på
70-80 talet. Fattar inte varför, det är ju en kul sport!!Vi har ganska bra flyt på klubben faktiskt. Men det är mest lite äldre lyftare och andra idrottare som tränar tyngdlyftning som komplement. Det är endast ett fåtal som är mellan säg 15-20 som främst tränar tyngdlyftning. Det är där vi önskar få in lite fler tjejer och killar.

Bettembourg finns det artiklar om lite varstans på väggarna på gymmet. Grymt stark man. Särskilt i pressen som inte finns med som tävlingsgren längre.

Fast tyngdlyftningen i Sverige var ju stark även något år in på 90-talet. HAK Greppet hade ju flera lyftare som hade stött över 200 kg på den tiden. Tror att det svenska lagrekordet som också hålls av greppet sattes någon gång kring 86-87.