Visa fullständig version : Hur snabbt protein är äggalbumin?
Barbastark
2012-04-29, 21:05
Hejhej
Undrar som sagt ur snabbt proteinet i äggvitan är?
Och gärna en jämförelse med vassle och kasein också.
MVH Joakim
King Grub
2012-04-29, 21:32
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3721709&postcount=2
Barbastark
2012-04-29, 21:37
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3721709&postcount=2
Så äggprotein är alltså bra mycket långsammare än kasein? Måste missuppfattat eller?
Gäller detta även om man intar det separat som enda komponenten i en måltid? (för värdena i länken var som en tel av en måltid va?)
Eddie Vedder
2012-04-29, 22:47
Så äggprotein är alltså bra mycket långsammare än kasein? Måste missuppfattat eller?
Gäller detta även om man intar det separat som enda komponenten i en måltid? (för värdena i länken var som en tel av en måltid va?)
http://home.exetel.com.au/surreality/health/A%20Review%20of%20Issues%20of%20Dietary%20Protein% 20Intake%20in%20Humans.pdf
Barbastark
2012-05-01, 21:24
http://home.exetel.com.au/surreality/health/A%20Review%20of%20Issues%20of%20Dietary%20Protein% 20Intake%20in%20Humans.pdf
Kommer nog ta ett par dagar innan jag orkar läsa igenom. Så skulle vara mycket tacksam för svar om huruvida äggvita är långsammare än kasein.
King Grub
2012-05-01, 21:31
Ser så ut eller hur.
Barbastark
2012-05-01, 21:36
Ser så ut eller hur.
Låter ju skumt då man dels hört så mycket om att kasein är det långsammaste proteinet, samt att i alla flerkällsproteinförpackningar jag sett där dem skrivit "upptagshastighet" så har dem skrivit ut vassle som snabbast, sedan ägg och långsammast kasein.
Hur har en hel kosttillskottsvärld i så fall lyckats få det hela om bakfoten?
Silencer
2012-05-01, 22:13
Vad spelar det för roll?
Barbastark
2012-05-15, 22:17
http://home.exetel.com.au/surreality/health/A%20Review%20of%20Issues%20of%20Dietary%20Protein% 20Intake%20in%20Humans.pdf
I den artikel som dem baserar äggproteinets upptagshastighet på så var det inte äggvita för sig dem tittade på utan en kombination av gula och vita. Så jag antar att fettet i gulan gjorde upptagshastigheten långsammare.
Så frågan kvarstår. Hur snabbt är upptaget från äggviteprotein?
Hur är det om äggprotein är från äggproteinpulver? Fortfarande lika långsamt?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.