handdator

Visa fullständig version : Hur snabbt protein är äggalbumin?


Barbastark
2012-04-29, 21:05
Hejhej

Undrar som sagt ur snabbt proteinet i äggvitan är?

Och gärna en jämförelse med vassle och kasein också.

MVH Joakim

King Grub
2012-04-29, 21:32
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3721709&postcount=2

Barbastark
2012-04-29, 21:37
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3721709&postcount=2

Så äggprotein är alltså bra mycket långsammare än kasein? Måste missuppfattat eller?

Gäller detta även om man intar det separat som enda komponenten i en måltid? (för värdena i länken var som en tel av en måltid va?)

Eddie Vedder
2012-04-29, 22:47
Så äggprotein är alltså bra mycket långsammare än kasein? Måste missuppfattat eller?

Gäller detta även om man intar det separat som enda komponenten i en måltid? (för värdena i länken var som en tel av en måltid va?)

http://home.exetel.com.au/surreality/health/A%20Review%20of%20Issues%20of%20Dietary%20Protein% 20Intake%20in%20Humans.pdf

Barbastark
2012-05-01, 21:24
http://home.exetel.com.au/surreality/health/A%20Review%20of%20Issues%20of%20Dietary%20Protein% 20Intake%20in%20Humans.pdf

Kommer nog ta ett par dagar innan jag orkar läsa igenom. Så skulle vara mycket tacksam för svar om huruvida äggvita är långsammare än kasein.

King Grub
2012-05-01, 21:31
Ser så ut eller hur.

Barbastark
2012-05-01, 21:36
Ser så ut eller hur.

Låter ju skumt då man dels hört så mycket om att kasein är det långsammaste proteinet, samt att i alla flerkällsproteinförpackningar jag sett där dem skrivit "upptagshastighet" så har dem skrivit ut vassle som snabbast, sedan ägg och långsammast kasein.

Hur har en hel kosttillskottsvärld i så fall lyckats få det hela om bakfoten?

Silencer
2012-05-01, 22:13
Vad spelar det för roll?

Barbastark
2012-05-15, 22:17
http://home.exetel.com.au/surreality/health/A%20Review%20of%20Issues%20of%20Dietary%20Protein% 20Intake%20in%20Humans.pdf

I den artikel som dem baserar äggproteinets upptagshastighet på så var det inte äggvita för sig dem tittade på utan en kombination av gula och vita. Så jag antar att fettet i gulan gjorde upptagshastigheten långsammare.

Så frågan kvarstår. Hur snabbt är upptaget från äggviteprotein?

312
2012-05-15, 22:25
Hur är det om äggprotein är från äggproteinpulver? Fortfarande lika långsamt?