handdator

Visa fullständig version : Kolhydrater


lauria
2004-01-23, 22:26
Jag ahr två frågor: Är havregryn snabba eller långsamma kolhydrater?
Och vad är medelsnabba kolhydrater? för jag läste det i nån kost bok...


////Tobbe

Megatuttarna
2004-01-23, 22:52
Originally posted by lauria
Jag ahr två frågor: Är havregryn snabba eller långsamma kolhydrater?
Och vad är medelsnabba kolhydrater? för jag läste det i nån kost bok...


////Tobbe

Råa havregryn är medelsnabba, ju mer du låter dem koka desto långsammare blir de.

Medelsnabba ligger runt 60 - 70 skulle jag tippa, allt är ju relativt iofs

aliquis
2004-01-23, 23:07
obehandlade är snabba, havregrynsgröt är ganska långsamma

medelsnabba är sådana som är emellan snabba och långsamma :smash:

aliquis
2004-01-23, 23:08
Originally posted by Megatuttarna

Råa havregryn är medelsnabba, ju mer du låter dem koka desto långsammare blir de.
Medelsnabba ligger runt 60 - 70 skulle jag tippa, allt är ju relativt iofs
Beror väl på om 100 är druvsocker eller vitt bröd, om vi utgår ifrån det senare är väl medelsnabba 70-90 eller så, och råa havregryn har väl 110 eller något? inte 60-70.

http://www.paulun.se/paulun_pop.asp?idContent=302

lauria
2004-01-23, 23:37
Originally posted by aliquis

medelsnabba är sådana som är emellan snabba och långsamma :smash:


JO ja visste väl att jag skulle få ett sånt här svar oxå...

King Grub
2004-01-24, 07:29
Originally posted by lauria



JO ja visste väl att jag skulle få ett sånt här svar oxå...

Det stämmer ju... ;)

Med vitt bröd som 100-referens brukar under 70 i GI räknas som långsamma, ju lägre under desto långsammare, 70-90 medellångsamma (eller medelsnabba :D ) och 90+ snabba, ju högre desto snabbare, med druvsockertoppar runt 140. För att omvandla vitt-bröd-skalan till glukosskalan multiplicerar du med 1.4.

Okokta havregryn har ett GI på 89 med vitt bröd som 100. I genomsnitt!

lauria
2004-01-24, 11:16
Originally posted by King Grub


Det stämmer ju... ;)

Med vitt bröd som 100-referens brukar under 70 i GI räknas som långsamma, ju lägre under desto långsammare, 70-90 medellångsamma (eller medelsnabba :D ) och 90+ snabba, ju högre desto snabbare, med druvsockertoppar runt 140. För att omvandla vitt-bröd-skalan till glukosskalan multiplicerar du med 1.4.

Okokta havregryn har ett GI på 89 med vitt bröd som 100. I genomsnitt!



Tackar:thumbup:

potte
2004-01-24, 11:33
Originally posted by King Grub


Det stämmer ju... ;)

Med vitt bröd som 100-referens brukar under 70 i GI räknas som långsamma, ju lägre under desto långsammare, 70-90 medellångsamma (eller medelsnabba :D ) och 90+ snabba, ju högre desto snabbare, med druvsockertoppar runt 140. För att omvandla vitt-bröd-skalan till glukosskalan multiplicerar du med 1.4.

Okokta havregryn har ett GI på 89 med vitt bröd som 100. I genomsnitt!

dividera ska det väl vara...?

King Grub
2004-01-24, 11:55
Originally posted by potte


dividera ska det väl vara...?

Multiplicera glukosskalan till vitt bröd skall det vara.

potte
2004-01-24, 11:57
Originally posted by King Grub


Multiplicera glukosskalan till vitt bröd skall det vara.

prexis

kanske var jag som tolkade fel... :smash:

King Grub
2004-01-24, 12:03
Originally posted by potte


prexis

kanske var jag som tolkade fel... :smash:

Nej, det var jag som skrev i fel ordning.